CEDO inseamna dreptul oricui la un proces echitabil

A gresi este omeneste si fiecare om regreta eroarea comportamentala in sufletul sau. Sentimentul de vinovatie este ca o rana vie ce supureaza in interiorul celui care a comis fapta condamnabila.

Un om care incalca legile unei tari sufera de mai multe ori.

1. In primul rand, regreta ce a facut si daca ar putea da timpul inapoi, s-ar gandi de sute de ori inainte de a repeta greseala.

2. Trebuie sa accepte dezaprobarea/condamnarea/marginalizarea celor din jur. Oamenii is amintesc infractiunea si la zeci de ani dupa ispasirea pedepsei si in conditiile in care comportamentul s-a indreptat, etichetarea negativa se mentine.

3. Emotiile din timpul anchetelor si procesului il marcheza uneori pe viata. Nu este usor sa stii ca tot ceea ce declari, ce spun martorii, ce spune avocatul inseamna libertatea ta sau arestul.

Inchisoarea inseamna pierderea unor ani buni din viata. Intreaga existenta este bulversata. Cei casatoriti se trezesc parasiti de toti in inchisoare. Partenerul de viata divorteaza si copiii nu vor dori sa mai aiba de a face cu un fost „puscarias”. Au fost oameni care si-au piedut dreptul de  profesa, le-au decedat parintii de inima rea ca ei sunt arestati, s-au imbolnavit grav in detentie.

Este greu sa fi platit cu varf si indesat o fapta comisa intr-un moment necugetat, dar este strigator la cer ca un om sa fie condamnat pe nedrept sau in loc de 1 an inchisoare sa primeasca 3-4 sau 7 ani.

4. Nedreptatile si tratamentele din timpul proceselor. Orice martor care nu este audiat poate insemna un spor de pedeapsa nemeritat, fiindca acesta putea clarifica aspecte care tin de contextul in care s-a produs fapta sau un grad de vinovatie mai mic.

Un proces inechitabil sporeste traumele unui om care stie ca va fi arestat, dar este coplesit de asprimea pedepsei pe care o primeste.

Ce poate face un om care a gresit si este suficient de barbat sa recunoasca acest lucru, dar primeste o pedeapsa prea mare pentru greseala lui? Cu ajutorul Casei de Avocatura Grigoriu si a firmei Consultanta-cedo.ro are posibilitatea sa ceara rejudecarea dosarului la CEDO pentru a i se restitui dreptatea care i-a fost confiscata in mod abuziv.

Este necesar ca persoana in cauza, care a suferit trauma dupa trauma sa gaseasca un avocat empatic pentru care apararea drepturilor omului sa fie crezul profesional.

La CEDO nu sunt acceptate toate dosarele care sunt trimise, fiindca judecatorii de aici sunt forte stricti in ceea ce priveste respectarea procedurii.

Sotii Grigoriu sunt cei mai in masura sa te reprezinte la instanta europeana, fiindca au de partea lor toate atuurile. Iata ce ii recomanda ca avocati CEDO:

-succesul rasunator la CEDO in cazul Antohi, atat de mediatizat. Omul de afaceri a primi despagubiri substantiale de la statul roman, findca judecatorul a refuzat audierea unor martori si din cauza conditiilor de detentie care i-au pericilitat sanatatea.

Multe dintre ziarele juridice au prezentat acest caz pe larg, subliinid profesionalismul avocatilor care l-au castigat la CEDO.

-zecile de dosare admise la CEDO pentru a fi rejudecate. Sotii Grigoriu pregatesc cererea cu meticulozitatea, aleg articolele potrivite, pregatesc niste dosare beton care nu pot fi respinse.

-pledoariile in engleza rostite in fata judecatorilor. Discursurile lor sunt convingatoare si bazate pe articole care demonstreaza incalcarea drepturilor omului, asa se explica succesul rasunator pe care il au la CEDO.

-experienta mare pe care o au cu instantele romanesti. Sunt familiarizati cu felul in care se judeca procesele in tara si gasesc argumente prin care sa le conteste.

-exceptionala pregatire profesionala.

Pe site-ul lor sunt prezentate 16 cazuri importante de procese finalizate in Romania care au fost admise spre rejudecare la CEDO. Multe dintre cazurile admise au plecat de la incalcarea articolului 3 al Conventiei Europene privind drepturile omului si anume de la conditiile indecente din inchisoare.

Dar cazul Sica a demonstrat maiestria acestor aparatori de talie internationala care au reusit sa demonstreze faptul ca jandarmii au falsificat procese-verbale care au dus la condamnarea unui om nevinovat la 5 ani inchisoare. Evident ca domnul Sica a primit daune morale semnificative din partea statului roman.

Nimeni nu s-ar fi gandit ca jandarmii ar putea sa faca acest lucru.

In palmaresul sotilor Grigoriu sta si cazul Bragadireanu. Procesul a fost castigat, fiindca aplicantului i s-a incalcat articolul 8 din Conventia privind drepturile omului si anume nu i s-a permis sa participe la inmormantarea mamei sale.

Oricat ar gresi de mult un om, are dreptul la compasiunea noastra si sa fie tratat omeneste. Evident ca inchisoarea nu trebuie sa fie confundata cu o statiune de lux sau cu un hotel de cinci stele, dar detinutii au nevoie de conditii decente de igiena si de asistenta medicala, cand nu se simt bine.

Detinutii cad in raspunderea statului roman, fiindca au fost privati de libertate si nu se mai pot duce singuri si cand vor la stomatolog sau sa faca radiografiile de care au nevoie. Nu avem dreptul sa ne judecam semenii si nu trebuie sa ii pedepsim prin atitudinea noastra la nesfarsit pentru greselile lor. Sunt greseli comise din nestiinta sau care nu au putut fi evitate (accidentele).

Treci prin vreo situtie similara celor prezentate mai sus? Consideri ca procesul tau este incorect, ca in detentie ti-ai ruinat viata si nu ai fost invoit sa participi la inmormantarea cuiva drag?

Apeleaza la sotii Grigoriu care pot inainta memoriul in numele tau la CEDO sa ti se faca dreptate!

Ai de partea ta o echipa de aur care s-a intors cu multe cauze castigate. In plus, ei raman alaturi de tine pana iti primesti despagubirea de la statul roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *