Ceasul ticăie pentru fuziunea PNL – PDL

Au trecut aproape 2 luni de la momentul alegerilor europarlamentare și tot cam atât și de la momentul demisiei lui Crin Antonescu din fruntea PNL. Ceea ce a fost menit să fie un gest care să urgenteze unificarea dreptei și apariția acelui candidat unic la prezidențiale, care să îl poată învinge pe Victor Ponta, nu și-a atins scopul.

În continuare, cele două partide puternice din dreapta, PNL și PDL discută. Când nu discută, se mai înțeapă, iar când nu se înțeapă, își fac fiecare calcul despre cum să își impună propriul candidat la alegerile din toamnă. Dacă este să mă întrebați pe mine, cred că subiectul fuziunii începe să fie perimat, cu toate tentativele din ambele partide de a se realiza acest lucru.

crinantonescuvasileblaga

E prea puțin timp la dispoziție ca sa mai poți uniformiza structurile interne de la ambele partide, pentru a le avea puse la punct până la debutul campaniei electorale. E prea puțin timp la dispoziție ca să mai putem sta să reparăm ceea ce nu iese bine din prima. Prioritatea absolută pentru tot ceea ce înseamnă dreapta politică românească este să aibă în cel mai scurt timp acel candidat la prezidențiale care să reprezinte cu adevărat un adversar pentru Ponta și care să poată să demareze deja lupta cu PSD.

Știm cu toții cine este acel politician. Și cred că mai știm cu toții și faptul că subiectul fuziune ar trebui lăsat pentru după prezidențiale iar acum să se discute despre o alianță electorală. Pentru ca avem o miză mult mai importantă decât orice altă miză personală, și anume, România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.