Ce mai este natural în ziua de azi la o femeie?

M-am născut ca să fiu parte a unor timpul în care cu greu pot spune că mă identific, că mă regăsesc. Spun asta de multe ori, uneori doar în glumă, alteori ca o concluzie tristă a lucrurilor care mă dezamăgesc. Societatea s-a schimbat mult, foarte mult chiar și asta nu neapărat în direcția potrivită.

Libertatea câștigată cu sânge în 1989 nu a venit la pachet și cu un ghid de folosire. Așa că ne-am ales singuri ce fel de libertate vrem. Iar alegerile nu au fost mereu cele mai bune. Dar să lăsăm un pic filosofia la o parte și să vorbim despre ceva ce ne afectează pe toți. Despre femeile din viața noastră și despre cum nici ele nu mai sunt ceea ce ar fi putut să fie.

Iubesc femeia și tot ceea ce înseamnă ea. Nu pot să îmi imaginez o creație mai frumoasă venită de la Dumnezeu. Doar că femeia pe care o ador eu este o femeie frumoasa așa cum e ea, e o femeie inteligentă, capabilă să se accepte și să se iubească pe sine, puternică, luptătoare. O femeie care știe să fie și mamă, să fie și parteneră cu adevărat dar să își dorească și o carieră, să aibă sentimentul că poate să fie oricând independentă.

Acesta ar fi idealul. Numai că realitatea este cu totul alta. Femeia din ziua de azi se consideră adaptată timpurilor pe care le trăiește dacă schimbă totul la ea. La început au fost micile operații estetice. Apoi au venit implanturile, apoi schimbarea totală: Practic, modelul zilei este femeia plastic, femeia care nu mai are nimic natural în ea. Avem și un model național brevetat și scos precum moaștele la vedere: Bianca Drăgușanu.

Nu e așa că ați întâlnit în calea voastră cel puțin o copilă care să spună că vrea să fie Bianca când o să fie mare? Și nu v-a îngrozit perspectiva asta? Pe mine, unul, da. Pentru că am conștientizat că de noi depinde ce modele își vor alege copiii noștri în viitor. De noi și de ceea ce le oferim. Tocmai de aceea am fost atât de fericit când am văzut că zilele acestea am renunțat la toate personajele false din jurul nostru și am adus în față un model care chiar merită urmat. Da, la Simona Halep mă refer.

simona halep

La copila cu voință de fier, care a dat totul pe teren ieri și care, chiar dacă nu a câștigat turneul de la Roland Garros, a câștigat inimile unei lumi întregi. A renunțat la copilărie, la păpuși, nu a avut timp de iubiri adolescentine sau de unghii false cu gel sau de orice alt lucru care constituie preocuparea primară a tinerelor de azi. Singura ei iubire, pasiune, a fost și este tenisul.

Lui îi dăruiește tot ceea ce este ea și el, la rândul lui, încearcă să o facă fericită prin tot ceea ce îi oferă: dragostea oamenilor, un nume clădit pe muncă, dăruire, determinare și pasiune. Pentru toate acestea suntem datori să îi mulțumim Simonei. Și să o iubim necondiționat.

2 thoughts on “Ce mai este natural în ziua de azi la o femeie?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.