Ce m-a ajutat să iau examenul auto?

Înainte de a mă decide definitiv în privința urmării cursurilor unei școli de șoferi, am auzit tot felul de povești despre examene, despre orele de legislație sau de condus, unele hazlii, altele triste, astfel încât, ajunsesem să fiu nesigur în ceea ce privește capacitatea mea de a trece prin tot acest stres. Nu sunt un om răbdător și pentru mine cel mai bine au funcționat cărțile de legislație auto. Am cumpărat, așadar, Legislație rutieră, actualizată la 1 aprilie 2020, ediție îngrijă de Vasile Bozesan, Editura Solomon, publicată în 2020 și Întrebări și teste 2020, categoria B, autori Dan Teodorescu și Ionescu Corneliu, publicată, de asemenea, în acest an.

Vorbind cu mai mulți șoferi cu experiență, am înțeles că cel mai bine este, după ce înveți, să te concentrezi pe întrebări și teste permis, să citești teoria pe îndelete și să pui întrebări profesorului de legislație, atunci când ceva anume ți-e neclar. Examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie tratat cu seriozitate; dacă îi acorzi atenția cuvenită, nu va nevoie de eforturi sisifice din partea ta. Pe de o parte, este nevoie de cărțile potrivite, iar pe de altă parte, ai nevoie ca timp de o perioadă determinată, să studiezi în fiecare zi. Înțelegerea regulilor și învățarea lor te va vor ajuta să fii pregătit atât la examen, cât și în trafic.

Trăind în aceste vremuri în care poți învăța orice poftești, având acces la tot felul de informații complementare, materiale auxiliare, pregătirea pentru permisul de conducere poate fi văzută și ca o aventură de a te depăși pe tine, de a-ți împlini visul de a avea propria mașină (fie pentru că ai nevoie de ea în activitatea profesională, fie că ești o persoană căreia îi plac călătoriile dese, neprogramate), de a o stăpâni în trafic, de a nu avea probleme când vine vorba de cunoașterea regulilor (aspect fără de care nici nu putem vorbi despre șofat). Pentru o învățare rapidă și eficientă, recomand, în primă instanță cărți precum cele amintite anterior (Legislație rutieră, actualizată la 1 aprilie 2020 sau Întrebări și teste 2020, categoria B) ale căror formate te vor apropia de atmosferă și standardele marelui examen.

Dar, pe lângă a avea cărțile propriu-zise, înarmează-te cu răbdare și cu dorință de a învăța. Nu capitula când oboseala te cuprinde și insistă asupra tuturor informațiilor. Testează-te în repetate rânduri și nu te lăsa păcălit de mirajul gândului că ai citit o dată „și știi despre ce este vorba”. Acordă importanță detaliilor și ai încredere-n astfel de materiale, a căror utilitate o voi pomeni de fiecare dată în trafic. Sunt o sursă sigură și eficientă de a pregăti așa cum se cuvine, de a avea încredere în tine și a te apropia din ce în ce mai mult de fericitul moment în care vei avea permisul auto în mâini. Prețurile accesibile, actualizările recurente te ajută, pe de o parte, să îți poți procura ușor cărțile de legislație, iar pe de altă parte, să fii la curent cu noile reguli, astfel încât să cunoști cum se cuvine informațiile necesare. Alege prietenul cel mai mare al omului: cărțile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *