Ce face USL în economie?

Vedeam ieri pe Facebook-ul unui personaj greu de caracterizat poza de mai jos, preluată la rândul ei de la tupeista de Andreea Paul Vax, pardon, Vass

. pdlvsuslPentru un novice în ale analizei economice, pentru cineva care mai suferă și de pierderi scurte de memorie, dacă se uită la tabelul ăsta mincinos, nu îi rămâne decât o singură concluzie de tras: trăiam mai bine pe vremea pedeleprelor. când aveam numai lapte și miere.

Ce mai contează că pe vremea guvernelor Boc și Unguent s-au tăiat salariile și pensiile cu 25%. Sau că în aceeași perioadă au fost încise câteva sute de mii de firme mici și IMM-uri. Sau că puterea de cumpărare a oamenilor au scăzut dramatic.

Bineînțeles că Paul Vax nu spune nimic nici de miliardele de euro împrumutate de la FMI, care au dus țara la cel mai mare grad de îndatorare din istorie. Și atunci, ce face USL? Lipsește în primul rând acțiunea. În afară de reducerea TVA la pâine, nu mai știu ca pisoiul Ponta să fi venit cu o altă măsură care să ajute mediul economic. Mai mult de atât, faimoasa măsură de TVA la încasare pare a fi blocat de tot sistemul de încasări.

mediuafaceri

Dincolo de aceste absențe ale măsurilor concrete, nici la capitolul comunicare nu stăm prea bine. Nimeni din guvern nu iese în public să combată mizeriile propagate de pedeliști în toate mediile. Și nu iese să vină să spună ce urmează să se facă bun pentru mediul de afaceri, indiferent că vorbim aici de mici întreprinzători sau de investitori strategici.

Principalele teme cu care guvernul iese în această perioadă în fața opiniei publice sunt doar gazele de șist și Roșia Montana. Ca într-o obsesie personală a lui Victor Ponta, de care am mai vorbit aici.  Dacă totuși alegeți să porniți la drum cu un business, veți avea în Conta expert un ajutor de nădejde, printr-o oferta speciala pentru firmele nou infiintate. La ei regăsiți toate serviciile de care are nevoie o companie aflată la început de drum pentru a trece cu bine peste orice obstacol.

Și, cu încredere că poate vor veni și vremuri mai bune, cine știe, poate din acel mic business se naște o idee genială de afaceri care să vă facă milionari. Ceea ce vă și doresc :)   

2 thoughts on “Ce face USL în economie?”

  1. Numele ei actual este Andreea Paul si atat ! Vass …a fost s-a varsat . In alta ordine de idei ,vad ca vrei neaaparat sa ” joci in liga mare ” si sa-i iei caimacul Chinezului ! Remarc iar , modul inteligent in care inserezi reclama in text . Bravo Iancule , in ritmul asta vei ajunge curanad in Forbes ! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *