Ce este sablarea și cum se face ea?

Da, cam aceiași reacție am avut-o și eu în primul moment în care am luat contact cu aceste termen, proces, și cu tot ceea ce înseamnă el. Acest lucru s-a întâmplat în momentul în care a trebuit să mă documentez pentru un material despre sablarea cu gheață carbonică.

Și dacă tot m-am documentat eu, zic să vă ofer și vouă câteva informații ce pot fi de interes, au măcar pentru cultura voastră generală. Așadar:

Sablarea este acel proces de curățare sau finisare a diferitelor suprafețe (fie că vorbim de sticlă, piatră, metal, în genere orice material solid) prin procedeul de suflare abrazivă.

Suflarea se realizează cu ajutorul mai multor elemente: fie prin alice metalice, fie cu ajutorul electrocorindonului, nisipului sau a altor materiale abrazive, de obicei granulate și care, prin centrifugare mecanică, uneori cu ajutorul unui jet de aer comprimat sau de apă sub presiune, sunt aruncate spre suprafețele de lucrat.

De când există procedeul de sablare? Din vremuri imemoriale ar spune unii :) Practic, primul brevet de invenție îi aparține lui Benjamn Chew Tilghman și a fost emis în Anglia anului 1870. De atunci și până azi, această tehnică a cunoscut, așa cum era și normal, un progres permanent și s-a ajuns la procedee de sablare ce păreau de neconceput.

De exemplu, sablarea cu gheață carbonică este considerată o revoluție în acest domeniu, asta datorită proprietăților de curățare. Cu avantaje majore prin faptul că gheața carbonică este ecologică și necorozivă. Practic, suprafața de curățat este adusă la un nivel aproape perfect de curățare, asta cu ajutorul peleților de gheață care au o temperatură de –79 de grade și care contractă astfel depunerile de pe suprafața ce o avem de curățat, restul muncii fiind o formalitate.

image

Pe lângă sablarea cu gheață carbonică, mai există și hidrosablarea (folosirea unui jet puternic de apă), curățarea cu abur uscat, sablarea abrazivă (cu nisip sau alte materiale abrazive) sau cea cu bicarbonat de sodiu.

Și dacă tot am povestit mai multe aici despre acest proces, aș vrea să vi-i recomand și pe cei de la sablam-tot.ro, o companie care oferă servicii de calitate și care pot deveni, prin seriozitatea de care dau dovadă și prin prețurile extrem de avantajoase, parteneri ai dumneavoastră pentru mult timp. Indiferent de profilul afacerii dumneavoastră pentru care ați dori să includeți în ofertă și sablarea, indiferent că vreți doar să vă schimbați culoarea mașinii și pentru o vopsire de calitate vreți să efectuați și o sablare a ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p