Ce caută Băsescu, un preşedinte ilegitim, în Parlament?

Şi mai ales, de ce PSD-ul nu se raliază deciziei PNL de a nu legitima discursul guvernatorului de azi?

Preocupaţi poate prea mult de venirile pedeliştilor în PNL, cei de la PSD nu fac nimic să contrazică ceea ce în urmă cu câteva zile spunea Crin Antonescu: “PSD are o atitudine prea tolerantă faţă de Băsescu”,

60590388

17 thoughts on “Ce caută Băsescu, un preşedinte ilegitim, în Parlament?”

 1. in fanteziile erotice a lui Chucky si a slugilor sale, el e “ilegitim”.
  Dar cei care nu au fost becalizati, au respect fata de legislatie si inteleg ca asta e doar o propaganda ieftina a partidului de ratati ce au constientizat ca vor pierde prezidentialele :)

  si once again.. psd – bila alba.. pnl – bilutele lui Becali.

 2. @berenger

  dupa calcule “de aritmetica” absolut simple este vorba de un presedinte votat cu 5 milioane de voturi si demis de 7.5 milioane de voturi. Ei e mai usor acum sau trebuie sa-ti fac o schema :-) ? Pseudocod ceva?

 3. legitimitatea democratica ie ceva mai complicat, nu doar ce se spune la organu de partid. aspectul „popular” e doar unul din cele trei discursuri ale legitimitatii democratice. domnia legii si pluralismul sunt celelalte doua. daca basescu e ilegitim „popular”, useleul e ilegitim atat din punct de vedere al domniei legii, cat si din cel al acceptarii pluralismului.
  discursul latrat de partid o fi bun, ca atrage musterii, dar n-are nicio treaba cu legitimitatea democratica.

 4. @berenger

  Cineva care castiga la masa verde (si aia masluita grav) ca un las, conform propriilor cuvinte si dupa aia se lauda cu asta.

  @Ionut

  In loc sa absenteze azi, Antonescu ar fi trebuit sa promulge o lege cateva zile mai tarziu anul trecut. Frectiile incalzesc doar activistii, mai ales ca mai repede i-o dai peste bot daca ramai si te uiti cu dispret la el.

  1. @nevermind eu consider normal gestul lui Antonescu de a lipsi astazi. ce sa caute sa legitimeze vorbele unui nene care vrea sa se dea in spectacol?

 5. Mie mi se pare ca abordarea ta care cumav reprezinta cea a PNL-ului este una care migreaza catre absurd. Nu ne putem intoarce la dictatura comunista.
  Cum poti pune sub semnaul intrebarii participarea presedinteului in Parlament in conditiile in care de exemplu Curtea Constitutionala nu a spus ca ar fi ilegitim?

  Eu cred ca voi, cei dn PNL, vreti sa distrugeti picul de democratie. Acum imi dau seama ca singurul noroc pe care il avem este ca in USL exista PSD-ul, altfel ar fi fost jale de institutiile statului. Ma bucur ca in PSD exista oameni cerebrali care au putere de analiza si decizie matura.

  Spune-mi te rog, cum l-a ajutat pe Crin lipsa din Parlament de ieri? S-a mai odihnit putin? Eu nu imi aduc aminte ca Nastase, vacaroiu sau cine a mai fost in acel scaun sa fi lipsit de la o interventie a presedintelui.

  Deja deveniti obosotori cu discursul asta in care Basescu face si drege… Revin cu rugamintea la tine sa faci un rezumat pentru ce a facut PNL-ul in ultimul an pentru tara asta ca sa inteleg si eu de unde atata incredere!

 6. @Ionut

  Las’ ca l-a legitimat cand a promulgat legea. I-a mai tras-o si base peste bot cand a zis ca s-a sucit si a indemnat lumea sa stea acasa cand a vazut ca musiu Antonescu a fost fraier. Cu detaliul asta si cu altele s-a ajuns la rezultatul ala pe invers al unui referendum valid.

  1. @nevermind uitandu-ne la ce jet ne da coana europa acum, incerc sa imi imaginez ce ar fi fost atunci, daca nu se promulga cvorumul…si stii cat i-am injurat pe subiectul asta

 7. o, da, chavez a fost intruchiparea democratiei fiind ales de o majoritate consistenta. sa fie clar, pnl este cel mai partidul cu cel mai antidemocratic discurs din politica romaneasca

 8. @Ionut

  Jet ne-a dat oricum, macar stiam de ce. La fel ca base cu razganditul. S-a facut de rahat din nou, dar este presedinte. QED.

 9. @berenger
  te interesa ce inseamna ilegitim. Ti-am dat “socoteala” de bun simt pt orice “ales”.
  Aspectul “popular” nu are nimid de-a face in stabilirea “ilegimitatii”. Cand legea nu se aplica asa cum a fost scrisa ci s-a modificat de catre o CC si ea “ilegitima” (modul de alagere al lui zegreanu si motoc) e si mai grav si dauneaza rau statului de drept.
  Iesirea un public al unui “om politic” pt a cere “boicotarea” de frica de a nu pierde “rusinos” functia in care si-a facut de cap reprezinta un alt atentat la statul de drept.
  Intre usl si pdl cu al sau basescu usl-ul sunt baieti de mingi in ceea ce inseamna “ilegimitatea domniei legii”. Cat despre “pluralism” si asta e legat si de “statutul” functionarilor “non politici” intr-un stat de drept iti amintesc de cei peste 4000 de functionari din deconcentrate schjimbati pana la nivel de “sef de teava” cu membrii de partid prezidential.

  Discursul “latrat” care nu tine cont de realitati si se bazeaza doar pe omisiuni nu are nici o treaba cu “legitimitatea democratica”.

 10. Romanii au toata indreptatirea sa il inlature de la Cotroceni pe acest impostor, prin orice mijloace.
  Iar dupa ce este inlaturat ca impostor, vor fi luate in considerare faptele lui de infractor!
  Simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p