Casa mea de la munte

Pentru cei care mă cunosc nu mai este o noutate faptul că eu, dacă aş putea, m-aş muta definitiv la munte, într-un loc cât mai izolat de civilizaţia asta infectă, unde să pot să trăiesc aşa cum mi-am dorit dintotdeauna, în natură, sănătos şi fără stres. Când eram mic m-am bucurat de fiecare gură de aer curat şi de tot ceea ce îţi poate oferi o viaţă la ţară şi nu puţine sunt momentele în care mi-e dor de leagănul din curte, de viţa de vie care îmi ţinea umbră şi apoi mă delecta cu strugurii ei dulci sau de momentul când mă apucam să ud grădina.

Cum, momentan, acest deziderat mai are de aşteptat, profit de fiecare ocazie pe care o am şi dau o fugă la mine acasă, sau în orice loc muntos şi încerc să îmi încarc bateriile pentru perioada de luptă cu jungla bucureşteană. Ca să înţelegeţi la ce mă refer, vă invit să vă uitaţi, în fiecare luni pe Discovery, unde este un reality show de senzaţie, “Alaska – the final frontier”. Practic, aşa aş vrea şi eu să trăiesc, ca cei din show. Testându-mi limitele în cele mai frumoase și izolate locuri din lume.

Sau, dacă nu aşa, măcar să am o cabană a mea, construită într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, să am şi munte, şi păşune, şi apă şi soare, să pot să evadez oricând vreau eu şi să mă refugiez acolo, în colţul meu de rai. Eventual doar cu net, căci se pare că nu prea mai pot scăpa de drogul acesta al interacțiunii cu voi.

Cât despre cheltuielile presupuse pentru a avea acest vis împlinit, trebuie să recunosc că sunt mai mici decât mă aşteptam. Şi asta pentru că acum există posibilitatea de a avea case ecologice, preţul unei case din lemn, variind între 100 euro pe metru pătrat (la roşu) sau 250 de euro pe metru pătrat la cheie. Practic, cu chiria pe 1 an de zile poţi avea propriul tău colţ de rai. Eu zic că se merită o astfel de investiţie.

pardoseli

Ceea ce cred eu că ar trebui să conteze foarte mult la o astfel de casă nu ține de mobilier, de ce piei de urs pui în ea sau cum o faci numai din brad sau cine știe ce lemn scump. Diferența o va face pardoseala pe care ai ales să o ai, ce materiale pentru pardoseli ai folosit. Iar la o căsuță din munți e foarte important să îți ofere tot confortul necesar, toată căldura pe care ți-o vei dori în zilele friguroase de iarnă. Am ajuns și noi, după foarte mulți ani, să aerisim aspectul locuințelor noastre, încărcate de covoare și carpete, lăsând cât mai mult din pardoseală sau din parchet la vedere și, de ce nu, la simțit.

E mai bine, cred că sunteți de acord cu mine, și pentru ”feng shuiul” nostru personal. Dar, mai ales pentru copilașii noștri, care, așa cum spunea o reclamă din trecut, nu vor bate niciodată un covor, căci îl doare.

5 thoughts on “Casa mea de la munte”

 1. Da fa-ti dracului casa aia o data ca m-ai inebunit cu reclamele Iancule ! Apropo inteligenta faza cu inserarea reclamei in text , iti meriti din plin gologanii . Ai bani …investeste-i frate si sa dea Dumnezeu sa ne inviti cat mai curand pe mine si pe Nevermind la inaugurara casei mult visate !!! Eu aduc trei garoafe si un buchetel de mortele , cu ce-o mai aduce si Nevermind si cu ce sper ca te vei indura sa pui si mataluta pe masa…sper sa bag in mine sa-mi ajunga macar o saptamana ,asta basca ce sper sa-mi bag in traista pentru acasa , ca trag nadejde ca n-oi fi asa zgarcit Iancule 8) !!!

  1. @marian daca vii cu flori, sa vii cu crini:)) ) cat despre @nevermind chiar sunt ingrijorat ca a disparut de pe aici..sper ca nu s-a suparat pe mine…

 2. @ Mariam

  Io aduc benzina si bricheta. Vila eco = foc mare de tabara :)) )

  @ Ionut

  Nu m-am suparat pe tine, ca inca stii sa incasezi si sa aprobi comentariile. Momentan iti mai permit si sa nu raspunzi si sa pui batista pe tambal. :D Ce-i… ti s-a injumatatit traficul? :)) ))))))

 3. @ Ionut

  La dracu, unde sa fiu? :)) )))
  Vezi ca e periculos cu recunoscutul… maine-poimaine parca vad ca recunosti ca mpfj daniel este o jigodie abjecta si bor o mare companie rapace fara nimic in comun cu religia. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *