Care sunt viciile tale?

Am urmărit ieri o ştire apocaliptică, cum că în vreo 30 de ani dispar cafeaua şi ciocolata.

Speriat, aproape tremurând, m-am dus să îmi fac cafea la ibric..să mai simt încă o dată gustul unei cafele bune. Şi stând eu cu cafeaua aburindă sub nas, mi-o ieşit gândul bun, ideea genială: ce ne-am face fără viciile noastre de zi cu zi?

Cafeaua, ţigara, internetul, ciocolata, vinul, berea, sexul sunt doar parte a celor mai importante vicii din viaţa noastră. Vă puteţi imagina viaţa voastră fără unul sau toate aceste lucruri? Aţi putea trăii cu substitute? Sau pur şi simplu să renunţaţi la orice viciu?

Eu unul, vă spun sincer..nu aş putea..nu aş vedea rostul unei vieţi care să mă lipsească de una din aceste  plăceri.

Dar voi, dragii mei: Motanu, Brotacus, Oana Portase, Irina Ursu, Make, Roxana, Blogatu – care sunt viciile voastre? Vă puteţi lipsi de ele?

cafea-shutterstock

10 thoughts on “Care sunt viciile tale?”

    1. @cc696 ai posibilitatea sa transformi abstractul in concret:) preia si tu leapsa, daca iti face placere bineinteles. sunt sigur ca ai scrie frumos despre tema

  1. Prin anii’50 si pana prin’60 noi romanii nu prea aveam de unde lua ” cafea adevarata”…noi romanii de rand evident.Insa aveam in ” Alimentara” ” cafea” ….numita Menado. Existau si niste …”cuburi” …{cred ca alea ramasesera din timpul razboiului} care aveau in compozitie ” cafea” si zaharexact pentru o…cana babana!Exista si ” Cicoarea”…tot un fel de…cafea.Dupa un timp { prin ’80} a aparut si ” Nechezolul”…evident ca nu asta ai era denumirea …comerciala…insa fiind preparata din orz sau ovaz prajit….In consecinta …stai frate linistit ca nu vei muri: intotdeauna se va gasii un inlocuitor si pentru cafea si pentru ciocolata si pentru…paine. Pentru viata , pentru sanatate…nu se va gasi din pacate nimic sa le inlocuiasca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *