Cardul meu de sănătate

Că tot s-au mai liniștit apele după agitația din mai, când a devenit obligatoriu pentru prima dată cardul de sănătate, zic să purtăm o discuție sănătoasă despre el. Și despre sănătatea noastră, până la urmă. Și ce mod mai bun de a începe, decât prin niște întrebări:

1) până la urmă, domnule ministru Bănicioiu, 1 august este data finală de la care se va intra în regim de obligativitate a cardului de sănătate? Sau, dacă apar iar probleme, mai amânăm încă o dată?

2) sistemul electronic, serverele, sunt toate pregătite pentru a prelua fluxul maxim de verificări și activări ce se pot face pe minut, să zicem? Sau se vor bloca din nou la mai mult de 50 de persoane ce intră în același timp?

3) S-a găsit o soluție și în ceea ce privește persoanele care refuză în continuare să beneficieze de acest carduri, dar care au dreptul la servicii de sănătate?

image

Sunt doar câteva din întrebările care cred că nu sunt doar în mintea mea. Și la care, iată, deși mai sunt doar două săptămâni până la momentul doi-zero al cardului de sănătate, nu prea mai auzim pe cineva din sistem să răspundă. Iar în timpul ăsta, auzim cum mor copilași cu zile în spital, nevinovați, pentru că directorul îi refuză unui medic de maturi să preia operația unui pediatru. Pe bune? În ce lume trăim? Când vom avea și noi un sistem de sănătate din care să ieșim pe picioarele noastre și gata să ne trăim în continuare viața, nu conduși pe ultimul drum.

Un sistem de sănătate în care și medicii noștri de familie să aibă la dispoziție toate condițiile pentru a profesa calitativ, să fie și ei informatizați, sa aibă un cititor de carduri și acces la net. Nu vorbim decât de decență aici.

Dar cred că vorbim de niște speranțe prea mari, când te uiți la ce finanțare există, la cum rămânem fără câțiva medici pe zi, ajungând să trăim ca în Evul Mediu, pe leacuri băbești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p