Calomnia

Art. 206. – Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public, se pedepseşte cu amendă de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.

Şi câteva completări de la avocat:

condiţiile infracţiunii de calomnie:
– sa fiţi acuzat de o faptă determinata, deci nu la modul generic
– afirmarea sau imputarea să fie făcute in public, deci nu in cadru privat
– fapta determinata pentru care sunteţi acuzat sa va expună unei sancţiuni penale (închisoare, amenda penala), administrativa (o amenda contravenţională), disciplinară (sa fiţi retrogradat la locul de munca)
– acuzatorul sa nu aibă probe, sau daca are probe, sa nu aibă un interes legitim pe care sa il apere. Spre exemplu, vecinul care are probe ca aţi furat din firma, nu are niciun interes legitim de aparat, ci o face din invidie etc.

Bun, acum că am lămurit această situaţie, fac un anunţ cât se poate de serios pentru toţi cei care au chef de glume proaste legate de persoana mea: în secunda doi în care mai apare o afirmaţie calomnioasă, care nu poate fi dovedită, trecem totul în plan legal.

M-am plictisit de glume proaste.

9 thoughts on “Calomnia”

    1. @vali spre deosebire de tine, care nu imi aprobi niciun comentariu la tine pe blog, eu ti-l aprob aici. La aia cu zoso.ro nu mai e cel mai important blog, clar va fi greu sa dovedesc asta…atata timp cat exista PDL exista si el :D

    1. @zoso la fel cum tu ai dat-o pe aia cu Petcu, tatal tau, la fel am facut si eu o mica ironie aroganta. unde e diferenta?

  1. dacă citești atent, diferențele sunt majore. eu n-am afirmat nicăieri că ăla e tata, am contextualizat ceva și i-am lăsat pe proști să muște momeala. tu afirmi cu subiect și predicat chestii neadevărate.

    și după aia plângi in articolul de mai sus că ești calomniat, dar uiți asta când vrei să injuri pe cineva. e un citat celebru “those who want respect, give respect”.

    1. @zoso eu zic ca nici unul dintre noi doi nu prea poate sa vorbeasca, la momentul asta, de respect reciproc. Nu e timpul pierdut insa, imediat ce vine Udrea la conducerea PDL, te astept sa discutam intrarea ta in PNL :)) ))

  2. nu e vorba de respect reciproc între mine și tine, ci de ipocrizia ta. care pe de o parte porcăi cu spume la gură non stop, pe de alta ceri respect. ți-am arătat cu două exemple că ești …special făcând asta. iar tu ții coada sus și faci tot ce știi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *