Cafeaua macinată sau cafeaua boabe? Ce este de ales?

cafea-boabe_2

Consumatorii de cafea ar trebui sa cunoasca toate beneficiile precum si diferentele de gust si nu numai cand vine vorba despre cafeaua macinata sau cea boabe. Dincolo de partea practica, de a avea la indemana praful de cafea gata sa se prepare in delicioasa licoare, descopera de ce ar trebui sa alegi mai degraba cafea boabe.

Stiai ca…

· Boabele de cafea mentin aroma mai mult timp decat cafeaua macinata? Este ca si cand ai strivi de suflet, aroma si savoare cochilia cafelei, acolo unde sta adevaratul farmec al sau. Daca iti doresti calitate cu adevarat, cafeaua boabe castiga detasat.

· A bea o cafea este un intreg ritual? In trecut, a bea cafea insemna cu adevarat o ocazie de intalnire. Asa ca daca alegi varianta de cafea boabe, iti oferi si sansa binemeritata de a servi o cafea pe masura timpului pe care il merita. Boabele necesita macinare, apoi preparare; dar pentru un consumator de cafea, acest lucru este de fapt o placere. In plus, ai eficienta de a folosi cafeaua macinata numai cat ai nevoie, deci poti reduce pierderile daca stai sa te gandesti.

· Pastrarea, respectiv conservarea este un alt aspect de luat in seama. Boabele de cafea se pastreaza mai mult timp si mai bine. Asta te va ajuta practic si cand vine vorba de alte intrebuintari ale cafelei, aparte de a o savura. Cafeaua poate fi sursa in cosmetica, in ritualul de ingrijire, poate elimina diverse mirosuri neplacute, fiind de asemenea si un bun ingrasamant. Poate ca nu te-ai gandit pana acum, dar cafeaua are numeroase utilizari si in gospodarie.

· Marele avantaj de a achizitiona boabele de cafea inseamna si libertatea de a alege. Nu trebuie sa mizezi pe partea comerciala si ceea ce ti se insufla sub o forma sau alta. Consumi fix ce iti place, alegi arome, le combini si ai parte de control al calitatii. Ce poate fi mai bun de atat? Deloc surprinzator, poti descoperi ca din diferitele colturi ale lumii cafeaua este diferita si ea in arome. Asa ca ai ce experimenta, avand in vedere ca poti alege sa fii fidel unui tip de cafea sau le poti combina, in functie de preferinte.

De asemenea, in momentul in care achitionezi boabe de cafea, ai siguranta calitatii. Cafeaua poate fi distinctiva si prin aspectele legate de boabele de cafea. In acest sens, descopera ca boabele ce sunt prajite putin sunt perfecte pentru cafelele “soft”, cele de nivel mediu corespund unei arome pe masura si sunt sursa cafelelor de nivel mediu ca si tarie, fiind deosebite prin culoarea lor specifica, usor maronie. Cele mai prajite dintre boabe sunt si cele mai tari ca aroma si se diferentiaza clar prin culoarea lor inchisa si aspectul lucios si usor uleios.

Se pare ca in ceea ce priveste cafeaua, totul este personalizat. Aceasta experienta se traieste prin toti porii, se savureaza cu toate papilele gustative, drept pentru care atentia acordata fata de sursa de unde procuri cafeaua este si ea una maxima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p