Bună, sunt PSD! Vrei să fii comunicatorul meu?

PSD este, în această perioadă, în cea mai nefericită postură posibilă. Dacă ar fi să facem o comparație, ar fi ceva de genul băiatului care și-a dorit toată viața să pună mâna pe fata frumoasă, să o dezbrace și să…iubire, alea alea. Și i se întâmplă asta și ce să vezi, fix în momentul ăla, îl lasă baltă programul de guvernare. Îi pică ordonanțele de urgență, întra mama (Constituția) și tata (societatea civilă) peste el și îl prind cu pantalonii în vine.

Oamenii au câștigat alegerile. Probabil că în seara exit pollurilor s-a băut multă șampanie. Gurile rele spun că inclusiv prin unele penitenciare s-ar fi schimbat meniul și în loc de ceai, la masa de seară s-a servit somon și s-a băut șampanie. Dar astea sunt detalii de răutăcioși. Alta este marea problemă a PSD. Este partidul care, printr-o comunicare oribilă și prin cei mai nefericiți comunicatori posibil, poate să piardă, în doar câteva clipe, tot ceea ce a construit și câștigat într-o întreagă campanie electorală.

Să detaliem un pic: cum a câștigat PSD alegerile? Și cele locale și cele parlamentare? Prin liniște! Prin absența oricărei bătălii directe cu adversarul politic. I-au pus plasture la gură lui Dragnea și l-au legat de țeava din baie. Și acolo a rămas. Îl căuta Alina Gorghiu peste tot și nu dădea de el.

Apoi, după alegeri, ce a făcut PSD? Până la un punct, liniște, cumințenie. Același discurs repetat ca o placă stricată: vrem să aplicăm programul de guvernare, nu e vorba de PSD, e vorba de popor, pensii mărite, salarii mărite, șamd.

protestebucuresti

Și așa au crezut că vor adormi lumea. De fapt, ei au mizat pe altceva: pe faptul că absenteismul de la vot va continua și prin absenteismul societății civile. Mare greșeală. La care, ca și când ai pune benzină peste foc, au ieșit în față și cele mai proaste mesaje de comunicare din ultimele zile:

– Soros a plătit manifestanții, a plătit inclusiv câinii. Asta a enervat pisicile și feministele.

– Iohannis încearcă să dea o lovitură de stat. Asta a enervat pe toată lumea. Iohannis e atât de lent că o lovitură de stat ar putea dura un mandat întreg.

– Iohannis e în fruntea unei mineriade (serios, Dragnea, serios?). Asta l-a termina de nervi pe Iliescu. Sunt voci care spun că s-a îmbrăcat în miner și l-a bătut pe Liviu.

– Codrin Ștefănescu. Pe bune, omul ăsta nu trebuie să zică nimic. Enervează pe toți, oricum.

– România TV și Antena 3. Plus un bonus la Mircea Badea, care scoate 100 de mii de pensionari în stradă. Nu zice nimeni că nu poți face un pic de partizanat, că nu poți să fii de partea uneia sau alteia din părți. Important e să nu uiți totuși ce înseamnă jurnalismul. Mult prea grave derapajele celor două posturi, care duc, din păcate, la situațiile nefericite în care jurnaliștii de teren, nevinovați, plătesc pentru politicile editoriale.

Așadar, marea problemă a PSD-ului este lipsa unor comunicatori onești. Care să ajungă la public. Care să fie credibili. Mai că îți vine să le promiți că nu mai dă Iohannis foc la nici un club, ca să meargă și ei pe acolo și să agațe consultați cu deja celebra replică:

„Bună, sunt PSD! Vrei să fii comunicatorul meu?„

Articol publicat pe știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *