Bulgaria ne da lectii si la turism ecumenic

In timp ce noi furam frunze si cica facem turism ecumenic trimitand114 oameni la manastirile din jurul Bucurestiului, bulgarii ne dau lectii si la capitolul asta.

Stirea e asa:  “Bulgaria ar putea deveni “al doilea Ierusalim”, sunt de părere autorităţile din vecinătatea României, după o importantă descoperire arheologică făcută în oraşul Szopol, de la malul Mării Negre. Este vorba despre mai multe relicve despre care se crede că ar aparţine Sfântului Ioan Botezătorul. Printre acestea se numără părţi dintr-un os al braţului, un craniu şi un dinte, care au fost găsite într-un mormânt din marmură sigilat la Biserica Sf. George de pe insula Sf. Ivan din apropiere de Sozopol, pe data de 28 iulie.”


Ce va urma e si mai simplu: turismul ecumenic va exploda in aceasta zona, stiut fiind faptul ca Sf. Ioan Botezatorul este cel mai important sfant venerat de Biserica Ortodoxa, dupa Sf. Treime si Maica Domnului.

Ce avem noi de invatat de aici? Nimic…caci oricum nu facem nimic. Un singur exemplu aici: teritoriul Doborgei actuale este locul unde multa vreme, unul din Sf. Apostoli, Andrei, a predicat si crestinat. Am facut noi ceva pentru a populariza acest lucru? Asta ar fi putut fi cu adevarat un brand de tara…
7 thoughts on “Bulgaria ne da lectii si la turism ecumenic”

  1. Nu este nici pe departe singurul exemplu. Tocmai am venit din Transilvania unde am vazut biserici fortificate. Ce promovare le facem? Nici una. Cine le ingrijeste? Micile comunitati sasesti ramase in zona cu ajutorul asociatiilor nemtesti.

  2. bulgaria ne da lectii aproape pe toate fronturile desi noi avem cu ce , avem multe , avem sa le dam lectii multor tarii din Europa dar din pacate ii dau dreptate Ancai le avem degeaba ca nimeni nu are grija de ele , nimeni nu le promoveaza , sau “”le promoveaza”” pe interese si nu iese mai nimic le avem degeaba si cu cat trec ani nu o sa le mai avem ,cel putin 70% din lucrurile cu care ar trebui sa ne mandrim …sa le ducem spre o utilitate maxima deja se afla intr-o stare deplorabila ❗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *