Bugetul cetăţeanului român Iancu – sunt dator la stat din prima zi

Mi-a plăcut prezentarea lui Ponta e aseară, în sensul în care aceasta a fost făcută într-un mod în care şi nea Costel de la Cuca Măcăii să înţeleagă ce este acela ban public şi buget.

Trecem repede peste detaliile bugetului pe 2013:

– Asigurările şi asistenţa socială primesc 16.5 miliarde de euro, Sănătatea 6.2 miliarde, Transporturi 4.9 miliarde de euro şi Educaţie 4.4. Sume foarte mici se alocă la Armată şi Mediu, doar 1 miliar.

– Bugetul total al României va fi de 140 de miliarde de euro.

– vom avea un deficit de 3 miliarde de euro (venituri de 46 de miliarde şi cheltuieli de 49 miliarde de euro). Cheltuielile sunt structurate astfel: salarii – 10.2 miliarde de euro, pensii – 11.1 miliarde de euro, investiţii – 7.8 miliarde de euro.

– datoria României este de 51 de miliarde de euro, cu scadenţe în 2013 de 14.4 miliarde de euro.

Şi acestea fiind spuse, aveţi mai jos şi cel mai interesant slide din prezentare, cel care arată cum se prezintă bugetul României pe 2013 raportat la fiecare cetăţean.

Acestea fiind spuse, treceţi la achitat datoria la stat :)) ))

buget

4 thoughts on “Bugetul cetăţeanului român Iancu – sunt dator la stat din prima zi”

  1. Am urmarit ” cu mare atentie si mandrie patriotica discursul tovarasului Victor Ponta “! Ce n-am vazut acolo insa, sant si masurile pe care le va lua …guvernul si parlamentul ce acum este la dispozitia actualului prim ministru, prin majoritatea ” comfortabila ” pe care o au USL-asii , impotriva celor ce sint cu adevarat vinovati de starea in care a ajuns tara. Cel putin Ceausescu cand tinea discursuri din astea sforaitoare anunta si …masuri punitive contra celor vinovati . Sa vad si eu o singura masura pe care o va lua domnul Ponta si guvernul sau pentru ca eu sa nu mai fiu dator statului cu inca …150 de E .Pentru tine nu-mi fac griji Iancule ca la aia 7o.000 de E pe care-i ai la saltea….:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *