București, micul Beijing

Oricât de mult am încerca să minimalizăm ceea ce se întâmplă zilele astea la București, odată cu organizarea forumului economic China – Europa de Est, nu prea ne-ar ieși și nici nu are rost. Evenimentul acesta și tot ceea ce se petrece conex de el este, evident, un succes pentru guvernul nostru, cel pe care nu am pregetat, atunci când era cazul, să îl critic.

Aici însă vorbim de bani, de bani mulți, aproximativ 8 miliarde de euro pe car chinezii par dispuși să îi investească la noi. Este un succes al lui Ponta și al echipei sale. Singura curiozitate pe care o am este cât de departe va merge Băsescu cu încercarea de a bagateliza și acest eveniment. Că de încercat tot încearcă, fie prin ieșiri de găină leșinată pe la radio sau cu o convocare inutila a CSAT, doar ca să arate că tot el e șeful.

Romania China.JPEG-0235e

Iar când și mass-media de peste tot îți dedică spațiu pentru a arăta importanța a ceea ce se întâmplă zilele astea la București, trebuie că este o perioadă foarte tristă pentru Băsescu și ai lui.

http://www.washingtonpost.com/world/europe/china-to-invest-in-romanian-nuclear-wind-power/2013/11/25/215e383e-55de-11e3-bdbf-097ab2a3dc2b_story.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p