De ce nu se ia decizia carantinei în București?

La întrebarea de mai sus nu trebuie să mergem pe fenta unora care vin și spun că o astfel de decizie ar duce la o criză economică fără precedent, pentru că Bucureștiul reprezintă 25% din motorul economic al țării.

Să nu uităm că am avut starea de urgență anul trecut, că Bucureștiul, ca și toată țara, a fost în lockdown total și, cel puțin așa se lăudau Cîțu cuțu, Orban și Iohannis, economia României a duduit. Iar situația de acum, comparativ cu cea din primăvara lui 2020 este mult mai gravă.

Când vorbim de o decizie de carantină în București, trebuie să ne uităm nu doar la indicele local de cazuri de coronavirus la 1000 de locuitori, care a trecut azi de 6.5. Mult mai relevant mi se pare ceea ce se întâmplă în Ilfov, care este, de fapt, zona metropolitană a Bucureștiului și, unde ne apropiem de 8 la mie rată de incidență.

Este suficient să ieși un pic pe străzile Capitalei și vei înțelege că ne aflăm în fața unei bombe cu ceas. Lumea a renunțat aproape la purtatul măștilor (unii pentru că Șoșoacă, alții pentru că s-au vaccinat și se cred imuni, ignorând faptul că ei pot transmite în continuare virusul). A dispărut și minimul ritual de igienizare, tramvaiele, toate mijloacele de transport în comun sunt mai mizerabile ca oricând. Oamenii se calcă în picioare peste tot, mall-urile sunt pline, barurile și terasele organizează petreceri secrete. Nici măcar politicienii nu respectă regulile.

Mai mult, dacă îi ascultăm pe liderii de la centru care ne promit că vom petrece Paștele cu familia, că nu se mai ia în discuție lockdown-ul și că totul va fi bine în maxim două luni, ai crede că ne pregătim de alegeri anticipate, nu că tocmai am încheiat un ciclu electoral? Nu poți să nu te întrebi, oare ce este în mintea acestor oameni? Cum se raportează ei la o situație de criză, când mare parte din Europa a decis să ia cele mai dure măsuri pentru valul 3 al pandemiei, iar noi pare că am decis să ne batem joc de acest moment și să ne înecăm precum o minoritate la mal.

2 thoughts on “De ce nu se ia decizia carantinei în București?”

  1. Intrebare Iancule ca , te stiu sprintzar la mintea din creierii capului : anul trecut nu era aceeasi situatie in privinta virusului si-a gradului de infectare adica , fix ca acum , conform statisticilor OFICIALE ? S-a inchis Capitala , s-a inchis Romania cumva ? Eu mi-amintesc ca NU ! Nu uita : au plecat cu avionul { iti amintesti inghesuiala din aeroporturi ? } romani la cules sparanghel si in abatoarele Germaniei si NIMENI nu s-a ofuscat pe chestia asta fireste , in afara de cativa tu aflandu-te printre aia . Nu uita : in aceeasi perioada s-au desfasurat ALEGERI , { fix ca-n Franta lui Macron } alegeri care n-au facut ca , macar un singur medic din ” prima linie ” prestator la ATI sau aiurea-n covid , sa ia atitudine , sa atentioneze asupra pericolului iminent . Anul trecut s-a putut evita lockdown-ul prin acea mica ” inginerie ” pe care-o scapa in public alde Voiculescu iar anul acesta…vor cu orice pretz s-a zavorasca Bucurestiul ! Cumva fac asta unde se apropie vremea calda si , s-ar putea ca , multe dintre sindicate , asociatii profesionale…oameni simpli de pe aiurea d e prin tara care , intre timp au facut ochi ai dracului oameni , sa iasa masiv la proteste , obligand astfel guvernantii sa arate public faptul ca ei sant stapanii iar ailalti… pleava , sclavii . ” Obligandu-i ” in sensul ca Jandarmeria va impartii bastoane cu ghiotura { poate si ceva gloante prin partile esentiale } si-n plus va aduna amenzi suficiente pentru a avea un buget stabil pana in 2026 . Vad ca aluia de la Timisoara i se cere demisia { s-o putea , tu ce crezi ? } iar altul , asa numitul PIEDONE { asta n-a ajuns INCA in puscarie ? } doreste , stiind sigur ca sectorul 5 este mosia lui proprie si personala , sa institule CARANTINA in…FERENTARI . Pai te-ntreb Iancule , ” in lumina dezvaluirilor ” { facute cu sau fara voie } lui Voiculescu …nu cumva se dezvaluie secretul lui Pollichinelle si anume acela ca…virusul acesta , a fost fabricat pentru aceasta pandemie iar pandemia insasi , n-a fost decat o modalitate de-a inspaimanta omenirea si-a o face sa se-ncreada in minunile pe care niste guvernanti le-ar putea face pentru a salva omenirea de la disparitia ei ca specie ? Si inca o intrebare Ioane fratele meu : ce-au patit liberalii de se-ncaiera mai rau decat aia de la balamuc , cand nu le este administrat Blegomazinul ? Deci , vorba lui Nikita Sergeevichi Hrusciov : KAKAIA DEMOCRATIA ??? P.S. De BUNA VESTIRE , iti doresc viata lunga tie si neamurilor tale , plus o CARANTINARE USOARA in caz ca… nu se razgandesc astia , liberalii tai Iancule !!!

    1. @Marian Am fost, așa cum bine ai observat și tu, printre puținii care au criticat jocul abject făcut de cei de la PNL pentru a le permite să țină alegerile. Și asta chiar dacă, uitându-ne la cum se prezintă acum situație, atunci stăteam un pic mai bine din punct de vedere al cifrelor pandemiei, măcar în ceea ce privește presiunea pe spitale, pe ATI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *