Bravo, Mircea Dinescu !

Nu e Dinescu uşă de biserică, dar de data asta chiar a spus-o pe bune:

“Este o rușine pentru istorici, că nu s-a găsit altul care să lămurească lucrurile. Știm câte țiitoare a avut Ștefan cel Mare și  nu știm ce s-a întâmplat în 21-22 decembrie 1989..”

Dinescu este, le convine sau nu unora, simbolul Revoluţiei din 89. Despre Gregoir nu prea ştiu ce făcea atunci…vreo baricadă în casa, probabil.

Pentru că da, dacă am ajuns să aflăm secretele Revoluţiei de la un papagal precum Cartianu, când nici măcar istorici ca Giurescu nu au spus nimic până acum, înseamnă că ne merităm şcoli gen Jean Monet.

Dar cum noi suntem un popor care ne pricepem la toate…era culmea să nu ştie Gregoir secretele Revoluţiei.

RTEmagicC_ae650dbdcc.jpg

12 thoughts on “Bravo, Mircea Dinescu !”

    1. @gigip: mersi, o sa intru si eu sa citesc. ma intereseaza sa aflu parerea oamenilor care chiar au trait acele clipe

  1. Pe vremea aia Gregoar nu facea nimic. Sau ba da, isi mintea parintii ca e viteaz si ca omoara teroristi, in timp ce statea ascuns printr-un cotlon. :)) )

  2. Va place sau nu,Gregoar e singurul care se straduieste sa faca lumina asupra evenimentelor din ’89.Volumele sale despre Revolutie poate n-or fi cele mai bune DAR SUNT SINGURELE CARE-SI PROPUN SA TRATEZE CA LUMEA ACEST SUBIECT.Vad ca marii nostri istorici se feresc de subiectul revolutiei exact ca dracul de tamaie.Adica marii nostri istorici stiu cu lux de amanunte ce s-a intamplat in istoria Romaniei acum 5-600 de ani dar nu stiu mai nimic despre niste evenimente ce au avut loc acum 22 de ani.

  3. Fratello…nu stiu ce facea Cartianu la vremea respectiva si nici nu ma intereseaza. Important e ca tipul a adunat articole de presa, a cercetat arhive[ atat cat i s-a permis] si-a pus mintea [ o fi aia de pe ” urma” ?] la contributie si punand totu intre niste coperti [ doar asta-i cartea nu ?] a publicat ceva despre ” revolutie” , asta in timp ce autoritatile abilitate din Romania …si-au impartit grade , functii si onoruri fara sa-i mai intereseze despre oamenii ce au fost executati cu sange rece de catre…” cineva”.Ca unul ce in 22 am participat inpreuna cu alte sute de oameni la acea ” revolutie” pot spune ca in chiar acele momente[ ma refer la momentul in care s-a deschis focul in seara de 22 in Piata Palatului] m-am intrebat si ma intreb si azi : oare de ce [ daca erau asa de buni meseriasi ” teroristii”] nu s-a deschis focul asupra celor din balconul fostului CC si mai simplu …de ce nu s-a tras asupra celor din piata ?Daca cadeau 10-15 insi era arhisuficient ca aceasta sa se goleasca instantaneu iar cei din CC sa fie arestati fara multe probleme…chiar de catre …cei din CC.Prietene Ionut Iancu, eu sint de acod cu dumneata la ce afirmi despre Cartianu si anume ca ” scopul sau este mai mult mercantil” insa nu tot ce se intampla dupa acel 22 Decembrie 1989 tine de mercantilism ? Insasi existenta noastra …nu tine tot de…mercantil ? Poate ca dupa ce Ion Iliescu va cobara in iad , el si altii ca el…poate ca atunci vom cunoaste aceste ” secrete” despre care faci vorbire in articolul dumitale.Pana atunci…pui pariu cu mine ca la anul va fi bataie [ ca de obicei] pentru un loc la Jean Monnet ?! :satansmoking: :whatever:

    1. @Marian eu inca mai cred si sper sa adun si dovezile necesare la un moment dat, ca, desi nu total, ceea ce s-a intamplat in decembrie 89 nu a fost total mizerie aranjata.

  4. Asta-i altceva amice!!Cu totul si cu totul altceva. Peste 50 de ani cand vei reusi sa aduni ” dovezi” voi fi incantat sa le lecturez.Pana atunci…Ce dracu ba ..esti om batran! :noshake: :noshake:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *