Botox pentru buze, riduri sau alte întrebuințări

Cred că aproape oricine a auzit de expresia “și-a pus botox în buze” și cu toții spunem asta când vedem o femeie cu buze pline, cărnoase și senzuale. Dar, oare, știm cu adevărat ce este botoxul și la ce folosește? Da, se poate folosi pentru a oferi un aspect plin al buzelor, prin proceduri minim invazive precum cele de la https://www.drcalu.com/servicii-nonchirurgicale/botox, dar aceasta substanță este folosită pe o scară mult mai largă. Să nu mai punem la socoteala că, pe lângă faptul că o astfel de procedura oferă un aspect plăcut, poate însemna extrem de mult pentru o persoană din punct de vedere psihologic. Așa că, citiți mai multe despre botox pentru a fi informați în legătură cu ce înseamnă “a-și pune botox”.

Toxina botulinică este un medicament, o substanță, care inhibă temporar acțiunea mușchilor mimici ai feței prin reducerea formării liniilor de expresie. Exista șapte tipuri de neurotoxine botulinice (A, B, C1, D, E, F și G) derivate din tulpinile bacteriei Clostridium Botulinum, selectate atent în laboratoare de specialitate. Cele utilizate la om și care sunt în prezent pe piață sunt de tip A (Vistabex, Vistabel, Botox, Botoxin, Dysport, Azzalure și Bocouture) și de tip B (Myobloc și Neurobloc).Toxina botulinică a fost utilizată inițial în medicină pentru a preveni spasmele neuromusculare ale pleoapelor și pentru a corecta strabismul, dar din 1987 a început să fie utilizată în Statele Unite, de asemenea, în domeniul chirurgiei cosmetice.

Toxina botulinică este indicată pentru tratamentul ridurilor de expresie (dinamica) a parții superioare a feței (fruntea și regiunea perioculara), chiar dacă medicamentul a fost aprobat inițial numai pentru tratamentul ridurilor glabelare (adică ridurile care se formează intre sprâncene). O altă indicație importantă pentru utilizarea toxinei botulinice este „hiperhidroza”, care este transpirația excesivă a subbratelor, mâinilor sau picioarelor, și care poate fi eliminată eficient cu acest tratament. Botoxul este eficient și în combaterea migrenelor. Utilizarea toxinei botulinice nu este recomandată la pacienții sub 18 sau peste 65 de ani și la femeile gravide. Ministerul Sănătății a autorizat utilizarea toxinei botulinice numai de către chirurgi specializați în chirurgie plastică, precum Dr. Calu, dar și în dermatologie, neurologie și chirurgie maxilo-facială.

Toxina botulinică este injectată în doze foarte mici în regiunile în cauză cu ajutorul unei seringi echipate cu un ac foarte fin. Tratamentul cu botulinum nu necesită niciun tip de anestezie, deoarece este practic nedureros. Injecțiile cu toxina botulinică se efectuează în mușchii mimici și nu lasă niciun semn vizibil. Tratamentul cu toxina botulinică este reversibil, durează câteva minute și nu lasă afecțiuni vizibile care să împiedice reluarea imediata a activităților zilnice. Acest lucru explică succesul mare și difuzarea rapidă în domeniul estetic al acestui tratament. Toxina botulinică, care inhibă temporar acțiunea mușchilor mimici faciali, permite reducerea formarii ridurilor de expresie. Efectul de relaxare a mușchilor mimici și reducerea ridurilor începe după aproximativ 4 zile de la tratament și durează aproximativ 3-6 luni, după care este posibil să repetați tratamentul periodic. Rezultatul estetic în regiunile tratate este atât de satisfăcător încât toxina botulinică din ultimii ani a înlocuit practic operația de lifting.

Toxina botulinică are un cost care depinde de cantitatea de produs utilizată. Pentru zonele mici tratate, costul poate începe de la 300 de Euro la Clinica Dr. Calu. Tratamentul cu botox este ambulatoriu, fară spitalizare și fară anestezie și durează aproximativ 15-20 de minute. Medicamentul este injectat cu un ac foarte fin în cantități minime în mușchii mimici. În timpul tratamentului, puteți avea o senzație de furnicături, cum ar fi cea lăsată de o ciupitură de pensetă. După infiltrare, zona respectivă este ușor roșie în locurile în care s-a făcut injecția pentru doar câteva minute. Ocazional poate apărea o vânătaie mică, dar tinde să se resoarbă în câteva zile. După 10 minute de la infiltrare este posibil să vă puteți întoarce la munca și să vă desfășurați activitățile zilnice normale. Se recomandă să așteptați aproximativ zece zile înainte de expunerea la soare. Uneori pot exista reacții alergice. Orice reacții adverse care pot apărea vor fi, în orice caz, temporare, reversibile și minore. Deoarece botulinumul inhibă temporar contracția mușchilor mimici, în cazul întreruperii tratamentului, liniile de expresie vor începe să reapară treptat.

Botoxul are ca efect relaxarea numai a mușchiului în care este injectat și este utilizat în cantități minime adecvate și pentru tratamentul ridurilor majore faciale. Din acest motiv, injecțiile de cantități adecvate de toxina botulinica garantează o expresie naturala și nu modifică fizionomia fetei. Care este diferența dintre botulinum și umpluturi? Există mai multe tipuri de umpluturi. Multă lume le confundă. Botulinum sau botoxul este indicat pentru tratamentul liniilor de expresie (linii dinamice) cauzate de contracția mușchilor faciali. Amestecurile, pe de altă parte, sunt utilizate pentru corectarea ridurilor statice ce apar din cauza îmbătrânirii pielii care, în timp, tinde să-și piardă capacitatea de a regenera țesutul subcutanat prin crearea de depresii. Umpluturile (ce constau în acid hialuronic) sunt folosite pentru a umple aceste depresiuni prin ridicarea pielii și netezirea ridurilor. Pentru mai multe informații și o programare, vă puteți adresa oricând telefonic, prin email sau direct la clinica medicului expert Dr. Calu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *