Biserica, vedeta știrilor de la trecerea dintre ani

Printre munți de sarmale, râuri de vin, bere și ce mai bea românul, finalul de an 2014 și începutul de an 2015 au adus o constantă în știrile de la noi: Biserica. Devenită deja un motiv de obsesie pentru mulți, iată că nici la trecerea dintre ani nu s-a dezmințit, generând câteva știri extrem de controversate:

– Patriarhul Daniel a decorat 18 medici care au decis să refuze să mai facă avorturi la cerere. Este un gest fără precedent în istoria țării și Bisericii, un gest care vine să atragă din nou atenția asupra flagelului reprezentat de pruncuciderea ce se practică la noi. Astfel, între 1958 și 2014, în România au avut loc peste 22 de milioane de avorturi. Adică încă o dată populația țării.

image

– Președintele României, Klaus Iohannis, a participat ieri la Sfânta Liturghie oficiată de către Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu, în prima duminică a noului an, Duminica dinaintea Botezului Domnului. Un gest de salutat, u gest de normalitate și de respect arătat pentru cei peste 90% din români care sunt creștini ortodocși. La fel cum este și acceptarea invitației adresate de Preafericitul Părinte Daniel, care l-a invitat pe președinte să participe și la o Liturghie în cadrul Catedralei Patriarhale.

– Și pentru că nu se poate pădure fără uscături, un preot și-a ucis tatăl, după o repriză de beție cu acesta, și l-a păstrat în casă vreme de 4 zile. Un astfel de om numai preot nu poate fi numit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *