Binomul Iohannis – Social Media, adevărata opoziție la PSD

Pentru cineva pasionat de știri, de acțiune, de scenarii și Game of Thrones, dimineața de azi a fost perfectă. O cană de cafea aburindă, o țigară bună, acolo unde se poate și…să înceapă spectacolul.

Așadar, ce am avut azi?

Personajul negativ

Un PSD și prietenii încercând un blitzkrieg cu care ne-au mai obișnuit. Păstrând tradiția milenară, tot cu un copy paste: pleacă șefii mari pe unde văd cu ochii, lasă aghiotanții să acționeze. Ținta: legea grațierii și niște modificări pe aici, pe colo, la Codul Penal. Grindeanu și Iordache în rolurile principale. Prea mici însă pentru un joc atât de mare, astfel că nu au putut să ducă la bun sfârșit asaltul.

Personajul pozitiv

Aproape că îți tremură mâna când scrii asta despre un om care jumătate din mandat a dormit pe el, dar, da, azi Iohannis a fost personajul pozitiv. Sosirea lui intempestivă la ședința de guvern este gestul care a dezamorsat bomba de azi. Cu un discurs foarte bun și interesant, cu un joc de cuvinte care a devenit viralul zilei pe net, Iohannis și-a consolidat azi postura pe care și-a asumat-o deja de la momentul alegerilor din 11 decembrie, acela de opozant direct al PSD. Nici nu prea avea altă șansă, cu un PNL încă în degringoladă, căutându-și și, sper, găsindu-și cât mai curând busola și cu un USR care a picat repede în circul balcanic atât de drag nouă.

Personajul principal

Social Media. Onlineul. Practic, aici se joacă diferența dintre perioada PSD din anii 2000 și PSD de acum. Și culmea, se pare că Dragnea și cei de lângă el nu au înțeles asta. Acum, fiecare gest, fiecare mișcare sunt monitorizate de mii, zeci de mii de ochi, care la cea mai mică șansă de derapaj vor reacționa.

grindeanu iohannis

Cam așa au stat lucrurile și acum. De aseară, Facebookul luase foc. S-a rostogolit informația că în ședința de azi de guvern ar urma să se discute despre grațiere și Cod Penal. Mii de oameni au share-uit informația, astfel încât dimineața a venit cu un val de presiune imensă pe umerii lui Grindeanu și a guvernului său. Binomul Iohannis – online lucrase bine.

Iar seara a confirmat lucrul acesta. Pe un frig crunt, în București, la ora asta, sunt mii de oameni în stradă. Și prin alte orașe din țară se întâmplă același lucru. Este un semnal extrem de bine venit pentru un PSD care iubește cel mai mult liniștea. Și complicitatea. Gălăgia asta de acum s-ar putea să îi facă pe oameni să se mai gândească și a doua oară dacă se merită să riște atât de mult pentru un grup de prieteni mai mult sau mai puțin pușcăriabili.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

4 thoughts on “Binomul Iohannis – Social Media, adevărata opoziție la PSD”

  1. Minerii lui Iliescu/minierii lui Iohannis-nici o diferenta ba pardon Iliescu a folosit televiziunea pentru chemarea lor iohannis foloseste internetul ca de omenirea a evoluat si tara s-a dezvoltat .si totul in preajma investirii lui Trump….TRUMP ala care nu mai vrea nato…si trump ala nu este psdist …….si nici nu are dosar la dna…..dar este seful sua…..

  2. Minerii lui iohannis umbla din pacate cu fitile .Oamenii folositi pentru diverse manevre sociale nu apartin unei anumite clase sau profesie.Minerii nu au confiscat in anii 90 termenul de mineriada si din pacate se pot face mineriada cu orice grup ajuns la perideria societatii.Nu apar psd dar avem nevoie si de un partid social democrat adevarat .PSD si PNL ar trbui sa fie branduri autohtone nu francize germane sau americane.Cam atat despre democratie ,mineri ,ardeleni si americani.

  3. Pe dracu ” pozitiv ” ! A avut noroc ca l-a gasit singur pe Grindeanu care-i si prost facut gramada si de-o slugarnicie { d e ce dracu crezi ca la nominalizat Dragnea ? } ce-o intrece si pe a lui Ludovic Orban altminteri … o lua in mana neamtul ti-o garantez . Tot esti tu destept Iancuykle….imi poti jura cu mana pe inima ca , aia de-au iesit in strada , aveau habar pentru ce fac asta ? Chiar toti erau studenti sau absolventi ai Facultatii de Drept si aveau habar despre ce-i vorba ? Neamtul se joaca cu focul doar ca nu s-a prin inca . Stai sa s e friga si-atunci mai vedem . Asta nu-i Basescu chiar daca are apucaturile aluia plus pupatorii d e cur lasati cadou de matroz .

Leave a Reply

Your email address will not be published.