Bijuterii din aur pentru îndrăgostiţi cu design special

Expresivitatea unei bijuterii poate proveni cel mai adesea din design-ul acesteia. Din vremuri îndepărtate, creatorii de podoabe s-au străduit să făurească cele mai deosebite forme, modelând metalele preţioase – aur şi argint, cu iscusinţa şi creativitate. Dacă ne gândim la bijuterii, imediat ne apar în minte materialele nobile sau rare folosite drept materii prime pentru confecţionare, alături de diverse pietre preţioase.

Bijuteriile inspirate de jocul numit „puzzle” sau mozaic sunt un nou trend. Nişte pandantive pentru îndrăgostiţi PUZZLE pot constitui cadouri inspirate, la ocazii diverse. La origini, puzzle-ul a fost inventat de gravorul şi fabricantul de hărţi londonez, John Spilsbury şi a servit drept un instrument educativ pentru predarea lecţiilor de geografie într-un mod interactiv, apoi a devenit o activitate de petrecere a timpului liber, peste tot în lume. Însă, cel mai vechi puzzle din lume provine din Grecia şi apărut în secolul III d.Cr. Acum, formele de mozaic sunt apreciate de un public larg, iar creatorii de bijuterii le includ în design-uri pentru inele şi podoabe precum coliere. De pildă, şi în cultură arabă, întâlnim inele de logodnă care aveau adesea un model „puzzle”, creat din mai multe cercuri, dificil de asamblat după ce erau scoase de pe deget, taină acestor benzi simbolice fiind ştiută doar de soţ.

Se pare că cele mai fermecătoare bijuterii au fost în trecut create de etrusci, vechii locuitorii din nordul Italiei, ce reflectau o fineţe deosebită a lucrării şi un stil aparte. Nici românii nu erau mai prejos, ei preferând brăţările elaborate, inelele cu pietre de mari dimensiuni etc. În Evul Mediu, confecţionarea bijuteriilor era un domeniu destinat călugărilor şi, din acest motiv, multe din podoabele executate în acele vremuri prezintă vizibile conotaţii religioase. Primele bresle de bijutieri au luat fiinţă la finele secolului IX, iar prima asociaţie de meşteri aurari a apărut oficial la Londra prin 1327. De atunci şi până acum, tehnologiile de modelare a aurului şi argintului s-au modernizat uluitor, ajungând la performanţe înalte. Şi atelierul Atcom are în dotare lasere de ultima oră, care servesc pentru tintuirea perfectă a diamantelor şi altor pietre preţioase. În plus, numeroase bijuterii din magazinele noastre – cercei, brăţară, medalion sunt disponibile atât confecţionate din aur galben, cât şi roz sau alb, în funcţie de preferinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *