Bicicleta, cel mai avantajos mijloc de locomoţie

Bicicleta romaneasca este din multe puncte de vedere cel mai sigur şi cel mai avantajos mijloc de locomoţie fiindcă este produs de către conaţionali cu simţul răspunderii şi în plus se găsesc piese de schimb în magazinele specializate.

Bicicletă versus cal. Să analizăm. Amândouă se strecoară pe acolo pe unde o maşină, oricât ar fi de mică şi de abilă, nu intră. Există însă şi o serie de avantaje în favoarea clară a bicicletei, iar acestea sunt:

-bicicletă ne asigura mobilitate, fără să consume ceva, caii sunt furajaţi în permanentă (se spune că aceştia mănâncă şi noaptea).

-caii îşi pot face năluci, iar călăreţii pot fi ucişi în urmă unor accidente nefericite. Bicicletă este docilă, dacă persoană care o conduce este responsabilă, adică nu o conduce când este în stare de ebrietate sau când constată că are defecţiuni.

-caii care se îmbolnăvesc necesită tratamente costisitoare, bicicletele pot fi reparate şi la domiciliu de către posesor

-caii necesită potcovire, o bicicletă bine întreţinută nu are nevoie nici de reparaţii, nici de schimbarea unor piese.

Bicicletă versus maşină. Iată ce inconveniente putem trece în lista maşinii:
-consumul mare de combustibil, bicicletă merge cu “aer”.
-maşină poluează fonic şi emite noxe, bicicletă oferă posesorului mişcare în aer liber
-pentru maşină trebuie permis de conducere şi achitarea multor taxe, pentru bicicletă nu este necesară aşa de multă cheltuiala.
-maşină are nevoie de loc de parcare şi garaj, o bicicletă poate fi ţinută în balcon sau pe hol, aşa o avem mereu sub ochi
-cu maşină nu ne putem plimbă prin parc sau pe cărări de munte.
Dacă vom compară bicicletă cu trenul, cu avionul sau cu vaporul, ea va câştigă întrecerea pentru că este un mijloc de locomoţie deosebit de util, economic şi practic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.