Basescu NU trebuie suspendat !! Nu acum…

Stirea de ieri o stiti cu totii…Dan Voiculescu a depus o scrisoare la Biroul Permanent al Senatului, in care cere sa se ia in discutie “oportunitatea” reluarii procedurii de suspendare a presedintelui Basescu.

Textul scrisorii este acesta:

“Către Biroul Permanent al Senatului

Domnule Preşedinte,
România traversează o perioadă politică, economică şi socială extrem de dificilă.
Creşterea taxelor într-o perioada de gravă recesiune economică reprezintă, în opinia unanimă a specialiştilor, o măsură disperată care, pe termen mediu şi lung, va reduce încasările la bugetul de stat şi va determina amplificarea fenomenelor din sfera evaziunii fiscale(…) În aceste condiţii, presiunea pe instituţiile fundamentale ale statului român – Preşedinţie, Parlament, Guvern – este extrem de acută, pentru că de reacţia lor coordonată şi responsabilă depinde relansarea economică şi refacerea coeziunii sociale.
Din păcate, abdicând de la prevederile art.80 din Constituţie, care îi conferă rolul de mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională  de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010.
Prin acel demers, Preşedintele României s-a plasat premeditat în conflict cu societatea românească, a transformat Preşedinţia într-un supra-guvern şi i-a privat pe cetăţenii români de o instituţie-mediator, capabilă să negocieze un acord între Guvern şi societate. Pe scurt, Preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia.
În consecinţă, asumând responsabilitatea de membri ai Parlamentului, „organul reprezentativ suprem al poporului român” conform art.61 din Constituţia României, consider că avem obligaţia de a cerceta gravitatea faptelor domnului Traian Băsescu şi de a analiza dacă se impune declanşarea procedurilor parlamentare premergătoare aplicării art.95 din Constituţie, care reglementează suspendarea din funcţie a Preşedintelui României.
Ţinând seama de implicaţiile unei astfel de acţiuni, este necesar ca, înainte de un eventual proces de strângere de semnături de la cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, să supunem dezbaterii Biroului Permanent al Senatului oportunitatea acestui demers.
Cu sinceritate,
Dan Voiculescu

Către Biroul Permanent al Senatului   Domnule Preşedinte, România traversează o perioadă politică, economică şi socială extrem de dificilă.Creşterea taxelor într-o perioada de gravă recesiune economică reprezintă, în opinia unanimă a specialiştilor, o măsură disperată care, pe termen mediu şi lung, va reduce încasările la bugetul de stat şi va determina amplificarea fenomenelor din sfera evaziunii fiscale(…) În aceste condiţii, presiunea pe instituţiile fundamentale ale statului român – Preşedinţie, Parlament, Guvern – este extrem de acută, pentru că de reacţia lor coordonată şi responsabilă depinde relansarea economică şi refacerea coeziunii sociale.   Din păcate, abdicând de la prevederile art.80 din Constituţie, care îi conferă rolul de mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională  de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010.Prin acel demers, Preşedintele României s-a plasat premeditat în conflict cu societatea românească, a transformat Preşedinţia într-un supra-guvern şi i-a privat pe cetăţenii români de o instituţie-mediator, capabilă să negocieze un acord între Guvern şi societate. Pe scurt, Preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia.    În consecinţă, asumând responsabilitatea de membri ai Parlamentului, „organul reprezentativ suprem al poporului român” conform art.61 din Constituţia României, consider că avem obligaţia de a cerceta gravitatea faptelor domnului Traian Băsescu şi de a analiza dacă se impune declanşarea procedurilor parlamentare premergătoare aplicării art.95 din Constituţie, care reglementează suspendarea din funcţie a Preşedintelui României. Ţinând seama de implicaţiile unei astfel de acţiuni, este necesar ca, înainte de un eventual proces de strângere de semnături de la cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, să supunem dezbaterii Biroului Permanent al Senatului oportunitatea acestui demers.


Cu sinceritate, Dan Voiculescu”


Din punctul meu de vedere, gestul lui Voiculescu este inoportun si daunator unei opozitii care creste si care poate spera in sfarsit sa isi atinga obiectivul primar: demiterea guvernului Boc.

Lansarea pe piata a unei astfel de teme,nu ar face decat sa salveze de la disparitie  atat pe Basescu, cat si pe mizeria sa de partid. A nu se uita ca omul a crescut si s-a mentinut in fruntea politicii romanesti traind numai din scandal..Scaderea de acum din sondaje se datoreaza tocmai faptului ca degeaba incearca el diversiuni, foamea si criza ii intereseaza mai mult pe romani…Vorba lui Moscalifar, sa-i lasam sa vina toamna..atunci nimic nu va mai conta…

PS: Pe aceeasi linie se situeaza si Mihai Voicu..aveti declaratia aici.

9 thoughts on “Basescu NU trebuie suspendat !! Nu acum…”

  1. Dan Voiculescu nu e decât un bufon bogat ahtiat după publicitate politică şi s-a repezit să nu cumva să piardă rândul. Se repede ca târfa în poarta tractirului, îl suspendăm OK şi apoi ce dracu facem? Că nu există o majoritate parlamentară, liberalii cu pesedeii împungându-se duios.

  2. @irongates: bufon nebufon, asta e in stare sa ne dinamiteze si ultima sansa pe care o mai avem ca sa putem scapa de astia…

  3. @[D][S][N]: Nu te lua dupa diverse sondaje aruncate pe piata, care spun ca iese lumea in draci la referendum….nu sunt credibile…si nu stim exact cum va juca Basescu un astfel de challenge…

  4. Procentele partidului lui sunt in scadere. Economic vorbind trebuia sa faca ceva pentru a-si readuce partidul macar la 5 %. Miscarea a fost buna.

    N-a dat cartea buna pentru o mana de carti mai proaste.

    Pe Dan Voiculescu il doare in barabula de Romania noastra, Romania lui trebuie sa prospere.

  5. Eu zic ca n-are rost sa te gandesti la vreo suspendare. Constitutia e clara in privinta asta, Curtea Constitutionala- la fel… Restul sunt doar speculatii vanturate de alde Felix, Crin, Vantu si ceilalti cu “inclinatii” comune lor. Guvernul Boc e slab, dar cine crede ca dandu-l jos va curge laptele si mierea e intr-o grava greseala. Instabilitatea a avut un rol extrem de important in situatia economica de azi; la fel si golaneala de anul trecut cu datul jos al guvernului. N-am auzit vreodata ca schimbarile de guverne sa duca la stabilitate. Si, pentru consolare, chiar daca guvernul Boc va cadea si va veni unul psd-pnl-pc, tot masurile astea le vor lua pentru ca asa trebuie. Doar nu crezi ca Boc le-a luat ca sa se sinucida politic? De ce crezi ca Ponta nu vrea suspendarea? Simplu: a aflat care e realitatea si asteapta sa vina alegerile urmatoare, poate se mai redreseaza economia…

  6. Sa nu confundam guvernarea cu suspendarea… Guvernarea Boc isi poate inceta mandatul si maine, cat timp legea e respectata. Daca insa intrebarea ta se refera la Presedinte, raspunsul nu trebuie sa-l dau eu ca nu sunt in masura sa o fac; in Constitutie zice ca mandatul e de 5 ani. Nu zice acolo ca poate fi mai mic decat in situatii foarte clare, nu dupa cum se trezeste varanul sau prostovanul… Uite, un exemplu: tu poti sa propui suspendarea Presedintelui si eu- dizolvarea Parlamentului… Daca tu ai dreptul, desigur ca si eu il am. Si ce ar iesi din asta? E prea dulce viata in Romania incat sa-ti doresti asa ceva (suspendarea) cu toate efectele pe care le-ar produce? Crezi ca in afara tarii Constitutia noastra nu e cunoscuta? Crezi ca aia dau macar doi bani pe “interpretarile” psd sau pnl? Dar stai linistit… Pana la terminarea mandatului Presedintelui nu va exista nici o suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *