Băsescu demis? Listele electorale au fost curăţate de 1.7 milioane de români

Mâine vor fi comunicate cifrele oficiale legate de rezultatele preliminare ale recensământului din 2011. Tot mâine vor fi trimise CCR listele actualizate de MAI, cuprinzând numărul exact al românilor cu drept de vot.

Conform unor surse din MAI, numărul românilor scoşi de pe liste este de 1.7 milioane. Ce înseamnă asta? Că referendumul din 29 iulie a avut cvorum şi că CCR va trebui să valideze acest referendum şi să îl demită pe Traian Băsescu.

Vorbind cu un prieten azi, nu era la fel de optimist ca mine.

– “MAI curăţă 1.7 milioane de români, USL cere validarea referendumului. Procuratura se pune pe treabă, nu degeaba Koveşi şi Morar au rămas în funcţie. CCR dă apoi invalidare cu 5-4. Nimeni nu recunoaşte decizia.”

Ajungem aşadar la arbitrajul Comisiei de la Veneţia.

Asta în timp ce în ţară, cel mai probabil, se va ajunge la nesupunere civică. Şi foarte probabil, la o demisie în bloc a USL din Parlament.

Haos în preajma unei ierni a urii noastre.

basescu-trist

13 thoughts on “Băsescu demis? Listele electorale au fost curăţate de 1.7 milioane de români”

 1. Nu sunt chiar atat de sigur. Nu sunt curatati 1.700.000 fara drept de vot, ci ei justifica, ca ar locui in strainatate, ori la aeroport zilnic e trafic de mii de oameni, nu cred ca va accepta CCR ca nu au drept de vot.

  1. @Mihai nu vorbeste nimeni de “nu au drept de vot” ci de trecerea lor, logic, pe listele suplimentare, nu permanente

 2. Cred ca varianta cu demisia “in bloc”este putin probabila !Cit despre neguţatorii venetieni,este ciudat sa “arbitreze”atita timp cit ei dau avize CONSULTATIVE :) ?!?

  1. @smurdbihor si mie mi se pare ciudata asta cu venetia, dar sa nu uitam ca ideea a venit chiar de la trimisul marelui licurici

 3. Buna seara!

  Eu nu pot sa percep un lucru. De ce se face confuzia zilnica intre lista permanenta, liste suplimentare si complementare si dreptul la vot?

  Exista cateva categorii simple de cetateni, care au dreptul la vot prin nastere (toti) sau carora le este ingradit votul prin lege (condamnatii), ori le este conditionat de un alt aspect (lipsa unui act valabil de identitate), si-anume:

  1. Cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania sunt doar cei cu Carte de Identitate valabila!.

  2. Cetateni romani cu domiciliul stabil in strainatate (CRDS) sunt doar cei care au pasaport romanesc cu adresa de alta tara!

  Lamurire: Cei care sunt CRDS nu au cum sa fie cu domiciliul stabil in Romania in niciun caz, deoarece odata obtinut pasaportul CRDS, acea persoana nu mai are drept la carte de identitate romaneasca, decat prin renuntare la statutul de CRDS.

  3. Cetatenii romani cu domiciliul in romania sau in strainatate, dar care au actele de identitate expirate de zeci de ani de zile. (Acestia nu au ce cauta pe niciunfel de lista electorala deoarece prin lege, le este conditionat dreptul la vot prin existenta unui act valabil). Aceasta categorie este extrem de numeroasa la nivelul Romaniei (1-2 milioane de cetateni), care intr-un procent extrem de mare nu au votat, nu voteaza pentru ca n-au acte si nici nu vor vota pentru ca au o alta cetatenie sau nu-i intereseaza obtinerea de acte romanesti. In termeni de specialitate se numeste Restantieri!

  4. Populatia minora care clar nu are ce cauta pe listele electorale.

  Si-acum: Punctul 1 + Punctul 3 formeaza defapt lista permanenta in momentul actual + un numar necunoscut de decedati (dar nu foarte semnificativ).

  Punctul 2 e foarte clar ca nu au de ce sa se afle pe lista permanenta, ci doar pe cea suplimentara, ceea ce nu inseamna ca li se ingradeste dreptul la vot!

  Intrebarea logica si fireasca este: Ce cauta cei din punctul 3 pe listele permanente, suplimentare sau complementare? Atata timp cat prin lege, se conditioneaza clar prezenta la vot prin detinerea unui act valabil romanesc.

  Asta e miza mare a cvorumului. Acele 1-2 milioane de cetateni romani plecati din romania despre care nu se mai stie nimic si care nu se pot localiza din cauza lipsei de acte de identitate!.

 4. OK. Intrebare: in procesul de curatare a listelor a fost inclus si procesul de adaugare a celor care au facut 18 ani de la ultima actualizare? Daca da, citi sint? Daca nu se stie, listele curatate fara adaugarea celor proaspeti nu reflecta realitatea, deci nu pot fi luate in seama.

 5. nu, nu aduna ca pristanda. sunt 500000 morti in total, cu buletine expirate, cu rezidenta legala DOVEDITA cu acte. cele 2,5 milioane sunt o estimare neacoperita de acte.

  1. @berenger cum sa fie doar 500 de mii, cand doar in spania avem, conform autoritatilor de acolo, 900 de mii de rezidenti

 6. inca o data, ca vad ca nu se intelege: de pe listele permanente dispar persoanele care NU au domiciliu sau rezidenta in romania si au in alta tara. problema e ca, pentru ca aceste persoane sa fie radiate, la fiecare nume radiat trebuie atasata si o hartie doveditoare a resedintei din strainatate. altfel spus, rezidenta in strainatate trebuie dovedita legal-birocratic, asa cum eu sau tu dovedim domiciliul sau rezidenta din romania. daca guvernul nu dovedeste acest lucru nimeni nu poate fi retras de pe liste.
  ps. de ce la alegerile locale guvernul a trimis in strainatate 590000 de buletine, cand trebuie sa trimita cu 10% mai multe buletine decat oamenii cu drept de vot? altfel spus, s-ar parea ca, in cel mai fericit caz, ar putea dovedi existenta a 530000 de oameni in strainatate.
  pps. oricum astea nu conteaza. vestita erata arata clar ca si romanii din strainatate intra in cvorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *