Avantajul fierastraului circular cu multilame

Procesul de taiere a lemnului in stadiu brut este o munca ce necesita indemanare, forta si rabdare. De cele mai multe ori, acest proces aducea si un anume grad de pericol, deoarece operatorii lucrau cu lame foarte taioase. In ziua de astazi, riscul de taiere al membrelor sau de ranire la locul de munca s-a redus, datorita masinariilor cu multilame care folosesc tehnologia pentru a taia lemnul aproape independent. Aceste masinarii similare cu un aparat CNC, pot fi programate pentru a taia lemnul conform specificatiilor, astfel se pot obtine materiale pentru cosntructii sau materii finite precum parchet si lemn pentru mobilier. 

Fierastraiele circulare sunt instrumente populare utilizate pe scara larga de tamplarii profesionisti, constructori, pasionati de bricolaj, magazine cu materiale si orice loc unde este nevoie de constructie sau taiere rapida. Sunt alimentate electric, de obicei cu un cablu electric care obtine energie de la o priza sau un generator. Le puteti folosi pentru a taia orice, de la scanduri subtiri de lemn la blocuri de ciment. Sunt folosite doar pentru a face taieturi drepte.

Atunci cand este echipat cu o lama corespunzatoare, un fierastrau circular poate taia multe materiale diferite, inclusiv, fara a se limita la: 

-Cherestea de rasinoase si rasinoase;

-Placaj si panouri fabricate (cum ar fi placi de particule, placa de fulgi si fibre de densitate medie);

-Pardoseli din material plastic si laminat;

-Otel calibru usor;

-Partea de vinil si aluminiu;

-Siding din lemn;

-Plexiglas;

-Piatra naturala;

-Blocuri de beton si pavele;

-Placi ceramice, dale de cariera si terase de terasa;

-Tevi din PVC.

Cele mai multe ferastraie circulare sunt standard cu o lama cu diametrul de 18 cm si un motor care atrage intre 8 si 15 amperi. Multe instrumente au frane automate care opresc lama atunci cand se declanseaza comutatorul de declansare si porturile de colectare a prafului care directioneaza praful catre o punga de bord sau furtunul de vid. Cea mai importanta caracteristica de ferastrau este lama care este instalata. Acelasi instrument poate avea puterea de a taia placaj sau beton, dar poate face fiecare treaba numai daca are lama potrivita. Iata un ghid rapid pentru diferite lame pentru taierea materialelor obisnuite. 

Lamele de lemn au mai multe stiluri diferite, dar diferenta de baza dintre ele este calitatea lor de taiere, care este o functie a numarului de dinti pe care il are lama. Lama cu 44 de dinti (stanga) face o taietura lina si este folosita pentru tamplaria si confectionarea dulapului. Lama grosiera cu 24 de dinti (dreapta) se taie mai repede si este folosita pentru lucrarile de tamplarie aspra.

Exista multe lame de taiere a lemnului diferite, dar majoritatea se incadreaza in doua categorii: lame de constructie si lame de placaj. Lama de constructie cu lame taietoare fine (mai multi dinti pe circumferinta inseamna o taiere mai fina) au de obicei patruzeci sau mai multi dinti. Lamele cuprinse intre douazeci si patruzeci de dinti sunt proiectate pentru lucrarile de tamplarie de baza in care o taiere neteda nu este importanta.

Astfel, multilamele fac parte din categoria accesorii pentru utilaje esentiale pentru taierea lemnului, iar alegand produse de calitate, cu siguranta nu trebuie sa va faceti griji cu privire la actiunile pe care trebuie sa le indepliniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *