Cum reușesc cei de la AUR să surprindă constant statul român?

Ar fi multe de scris despre protestele din aceste zile. De la cum au reușit ele performanța să strângă în jurul lor tot ce are societatea românească mai abject, de la Capsali, Șoșoacă, Dana Budeanu, interlopi, condamnați, Luis Lazarus, prostituate (virtuale sau nu).

Sau despre cum, deși am văzut astfel de proteste peste tot prin lume, numai la noi am ajuns să fim atât de abjecți încât să luăm cu asalt spitalele pline cu bolnavi, să strigăm ”asasinii” către medicii care au ajuns la epuizare după acest an și să huiduim ambulanțele.

Dar cu totul altceva este îngrijorător în ceea ce privește aceste proteste. Și anume, despre cum reușește partidul AUR să surprindă din nou societatea românească, clasa politică și, cel mai îngrijorător, serviciile. Există o vorbă prin bătrâni, care sună cam așa: m-ai păcălit o dată, rușine ție, m-ai păcălit a doua oară, rușine mie. Cam așa stau lucrurile și cu cei de la AUR. Ne-au luat prin surprindere cu ocazia alegerilor din toamnă, când au intrat în Parlament cu un scor electoral neașteptat.

Au fost în centrul atenției câteva săptămâni după care atenția s-a mutat pe un singur personaj: Șoșoacă. Și în timp ce ea își făcea zilnic numărul și atrăgea luminile reflectoarele doar asupra circului pe care ea îl face. Asta în timp ce, în spate, fără să fie gălăgioși, cei de la AUR, în frunte cu Simion, puneau la cale protestele din aceste zile. Dacă până la un punct, și aici mă refer la atenția noastră, pe persoană fizică, la detalii, este limitată, nu pot să nu mă întreb și aș fi curios dacă serviciile de inteligență au informat autoritățile la vreun moment dat despre ce se coace în subteranele societății? Și dacă, da, cum de au fost în stare să dea tot bâlbe după bâlbe în ceea ce privește campania de vaccinare, lupta din spitale cu acest virus perfid?

PS: La momentul când scriu aceste rânduri, este plin internetul de o fotografie cu zeița PNL, Raluca Turcan, petrecând fără griji, fără a respecta nici măcar o regulă de minimă distanțare socială, fără mască, împreună cu mulți oameni. Da, avem cu adevărat cei mai imbecili conducători pe care țara aceasta îi putea primi la asemenea vremuri de restriște. Și dacă protestele acestea organizate de AUR și de toată pleava societății reușesc să scoată și câteva mii de oameni în stradă, acest lucru se datorează, în bună măsură, și liberalilor, celor de la USR PLUS, celor de la PSD. Unei clase politice care s-a decredibilizat total.

PS2: Despre primul ficus al țării ce știți? Tot pe pârtie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *