Atei, dar cam puţini…

Odată cu primele date finale ale recensământului din 2011, avem ocazia şi să analizăm un pic mai în detaliu structura şi caracteristicile poporului român.

După ce ne bucurăm sincer să aflăm că femeile deţin majoritatea, fiind peste 51%, nu pot să nu observ că în ciuda unei campanii consistente, dusă de-a lungul ultimilor ani, numărul ateilor rămâne nesemnificativ, doar undeva în jur de 37.000 de persoane, în timp ce ortodoxismul îşi păstrează caracteristica de religie dominantă, cu 86% din populaţie care susţine această credinţă.

Acum, dacă mă gândesc că am şi eu ateii mei pe aici:)) ), se potriveşte zicala cu puţini, dar buni.

ateu

6 thoughts on “Atei, dar cam puţini…”

 1. Asta nu dovedeste decat ca ortodocsii aia au pus botu’ la o intrebare “gandita”. Daca am fost botezat ortodox, nu inseamna ca sunt practicant si rahatu de bor poate sa ma foloseasca intr-o statistica si sa spuna ca “uite ce multi sunt”.

  Daca raspunsul la intrebarea aia cretina era ponderat si cu raspunsul la o intrebare de genul: “Cand v-ati spovedit ultima data?” sau “In general, mergeti saptamanal la biserica?”, rahatu de daniel avea o problema si stiu cel putin un vajnic ortodox cu ochelari de cal si mintea in cruce care ar fi comis o p(r)ostare mai putin. :D

  Sa mai zic ca vita care m-a recenzat m-a intrebat ce e aia si daca fac misto de ea cand i-am zis agnostic? Cred ca era una care s-a declarat ortodoxa si pun pariu ca presta si sub sutana saptamanal, platind acest privilegiu.

 2. Dragule, cind au venit sa-mi numere neamul, foaia aia era deja completata cu “ortodox” la religie.

 3. Cum Iancule ….numai 37.000 de atei ??? Pai pe la poarta mea nici macar nu s-au oprit , cum numai 37.000 !? 8)

 4. @Nevermind Ce dracu frate …vrei ca toata lumea sa stie ce-i asta ….agnostic ? De unde sa stie saraca …vita , ca n-o injurai de mama in …greaca ? 8)

 5. @ Marian

  Pai n-am injurat-o de mama… cu voce tare :D Sa mai zic ca deja incepuse sa scrie “ortodox”? Neah… ca stric cifrele lui bor si daniel si dupa aia ar trebui sa se multumeasca cu numerele reale luate de la realitate si sustinatorii ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.