Arderea Alinei Gorghiu pe rug

De câteva zile, oriunde te uiți în spațiul public, vei da peste o analiză făcută de marile minți luminate ale acestei țări, având ca țintă un singur subiect, un singur personaj: Alina Gorghiu și PNL. De la marele maestru de la Găgești, până la eterna rezervă Gușă, trecând și prin proaspătul absolvent de ”facultate”, SRS, ca să nu mai vorbim despre fostul șef al TVR și partener de caterincă a lui Dinescu, Stelică a lui Tănase.

Mamă, ce echipă ! Ce trident ofensiv, dacă am vorbi pe limba lui Ilie Dumitrescu: Cristoiu, Gușă, SRS și Tănase, toți cu armele pe Gorghiu și PNL. Dar mai ales pe Gorghiu. Să lămurim un pic lucrurile:

PNL

Partidul acesta trece în aceste momente prin cel mai rece duș posibil. După câștigarea alegerilor de către Iohannis, moment de la care tocmai am sărbătorit un an, în PNL s-au destupat șampaniile și gândurile au sunat cam așa: gata, suntem la putere, Ponta pică în câteva zile..zile care s-au făcut luni, luni care s-au transformat într-un an.

Beția victoriei și lipsa unei analize serioase asupra modului cum a fost ea obținută, au făcut posibile gesturi politice greșite, ostilizarea fix a mediului care îi aducea victoria lui Iohannis: mediul online. Ori, trebuie să ai un talent incredibil să faci asta.

Traiectoria PNL a fost una incredibilă: în loc să crească în opțiunile electoratului și să urce pe valul favorabil al opiniei publice, a scăzut mai drastic ca niciodată. PSD, cu toate mizeriile cu care s-a confruntat în acest ultim an și tot a reușit să își păstreze bazinul electoral și cotele de încredere în principalii lideri ai partidului. Lucru care nu s-a întâmplat cu liderii PNL.

Iar lovitura de grație e tocmai ceea ce s-a întâmplat cu numirea lui Cioloș. Practic, PNL a văzut cum îi scapă pe sub degete fix ceea ce a urmărit un an întreg: preluarea guvernării. Și mai dureros trebuie să fi fost să vezi cum principalul lor reper a lăsat să se întâmple asta.

Alina Gorghiu

A fost momentul în care, în frunte cu cei 4 corifei mai sus menționați, a început vânarea publică a Alinei Gorghiu. Mesajele sunt simple, se adresează unui public țintă, care nu este reprezentat de votantul PNL, ci este chiar membrul PNL. Cel simplu, cu carnet, cel cu funcții de decizie și mai ales, cel din frunte de acolo, unde se desfac și se leagă toate. Structura mesajului e simplă: Alina Gorghiu – omul lui Iohannis – e rea – din vina ei nu suntem noi la guvernare. Și uite așa se rostogolește mesajul, încercând să creeze un val de antipatie față de copreședintele PNL fix în interiorul partidului.

Și când va fi momentul, să se poată veni cu mesajul: Alina, uite, noi apreciem tot ceea ce ai făcut, ce faci, te iubim, ești și vei rămâne în sufletul nostru, dar trebuie, pentru binele partidului, pentru istorie, să faci un pas în spate.

De ce Alina Gorghiu?

Întâmplător sau nu, ne apropiem fix de momentul în care copreședinta PNL împlinește un an de la preluarea funcției. Un an în care, chiar dacă mulți vor spune că nu a făcut nimic, a făcut chiar multe. Vă aduceți aminte de Vosganian? De Dobrițoiu? De Chiuariu? De Motreanu? Toți acești lideri au făcut un pas în spate tocmai datorită fermității ei în ceea ce privește atitudinea PNL în fața justiției.

alina

Dar de momentul cu Oprea? Când, dacă ar fi privit strict din punct de vedere politic, ar fi fost mai bine să tacă și să păstreze astfel o ușă deschisă în ceea ce privește un posibil sprijin al UNPR pentru preluarea guvernării de către PNL, Gorghiu a preferat să fie singurul lider politic de la noi care i-a cerut demisia.

Insistența implementării unor criterii de integritate clare,a schimbării statutului pentru a se știi clar cum se procedează în cazul unui membru PNL care intră în malaxorul justiției, necesitatea de înnoire a listelor cu care se va candida la anul, toate acestea sunt câteva din cele mai importante bile ale pentru Gorghiu, pe care alții, din exterior dar nu numai, le-au transformat în bile negre. Pe lângă bilele ei negre, despre care poate vă voi vorbi în altă postare.

Ce urmează?

Variantele sunt două: fie această campanie pornită împotriva ei merge mai departe, se intensifică și reușește, înlăturând-o de la conducerea PNL până la sfârșitul anului, așa cum profetic anunță găgeștii, gușile și alte specimene din presă, fie Alina Gorghiu dă o lovitură de maestru și reușește să arate că, după un an de vizitat la pas toate filialele partidului, după un an de discutat cu fiecare membru în parte despre viitor, are majoritatea partidului alături.

Cum să facă asta? Fie printr-un Congres organizat de urgență până la finalul lui ianuarie, fie folosindu-se de Consiliul Național ce va avea loc pe 11 decembrie, CN la care poate să solicite o reconfirmare a susținerii de care se bucură în partid. Iar dacă o obține, imediat din secunda următoare să taie în carne vie tot ce e de tăiat și să se apuce de treabă pentru alegerile de anul viitor.

Anul trecut, într-o vreme în care nimeni nici nu se gândea la asta, prin noiembrie, lansam întrebarea cum ar fi cu Alina Gorghiu președinte al PNL. Și am avut dreptate. Pentru la anul, în curând, o să vă fac o nouă predicție în privința Alinei Gorghiu.

12 thoughts on “Arderea Alinei Gorghiu pe rug”

 1. alinutza suxx.

  Oh, membrule liberal… vezi prima postare a alinutzei ref accident adresata enteresului national. Il mustruluia pentru mod comunicare. Dupa ce a luat pulsu’ natiunii a revenit cu update si a amintit de demisie.

  leana de la pdl ii da clasa. Bine, a folosit batista si la cine a trebuit, alegand un licurici mai mare in loc de mai multi si micutzi

  O sugeti ca partid grav, din pacate. Incepand cu atacat partile liberale din codul fiscal al psd si ignorandu-le pe cele de stanga, aducatoare de voturi. Zbierati la vremea respectiva de impact bugetar, ca dupa aia sa votati cu 2 maini marirea salariilor bugetarilor si alinutza sa spuna ca e ok, se va face analiza dupa. ASTA iti este alinutza reala.

  1. @Sarcasticul nu am sustinut nicio clipa ca ar fi Alba ca Zapada. A facut multe greseli. Cateva din ele mentionate de tine, cateva pe care le stiu eu personal. Dar ce observ e acum o campanie a celor care nu vor o schimbare a partidului asta, din interior si din exterior, pentru a o da la o parte

   1. Ca o ataca fosilele, ma doare-n cur. Nu ai pe cine sa aperi. E ca si cum ai apara-o pe udrea ca o ataca blaga.

    Ar trebui un pnl nou. Cel actual este mai de stanga decat psdul. Jenibil

    1. @sarcasticul vezi ca exista Clubul Liberal Bratianu, in care sunt inscrisi multi din cei ce nu au fost de acord cu fuziunea cu PDL.

     1. Cumva se strang la cafeneaua liberala unde tinea speechuri bogdan teodorescu? Sau voiai sa-mi zici ca exista un grupuscul de liberali lipsiti de vizibilitate si coaie, care nu ies public sa-si atace rebuturile de la conducere si se miorlaie unul altuia?

 2. Dar de ce ” pe rug ” Iancule si nu….in PAR ???? Voi n chiar nu vedeti ca va face d e cacat pe unde deschide gura ??? Vreau sa zic…pe voi liberalii autentici , aia care sustineti doctrina liberala nu jagardelele aciuate pe langa voi ce pana ieri alaltaieri se numeau PDL-isti !!! Chiar nu reusesc frate Iancu sa-mi dau seama cum de-o puteti suporta in fruntea partidului…mai bine l-ati pune sef suprem pe …Blaga sau , direct pe Traian Basescu ca…tot aia e !!! Pana si babele ce vand leustean uscat prin pietele bucurestene , pana si alea s-au prins ca tipa-i om d e paie acolo doar voi nu reusiti sa vedeti mai mult de lungul nasului sau a ochelarilor d e cal . Imi pare enspus d e rau Iancule dar…dac-o mai tineti mult pe alde Gorghiu acolo , veti impartasi soarta PNT-ului : veti fi condusi de ” unul mic cu capul mare ” ! 8)

  1. @Marian de ce pui in carca ei ce nu are nicio treaba cu ea? NU cumva marele nostru Crin e cel care ne-a adus leprele pedeliste alaturi? Si stii doar cat am luptat pentru el. Acum a iesit sa ne spuna sa il luam pe Ciolos presedinte.

   1. Si Alina Gorghiu unde era pe-atunci Iancule , la bai la…Sovata ??? Era portar la PNL sau…Cat despre ” propunerea ” lui Antonescu …daca nu l-ai cunoaste ce zeflemea exista in tip , asi fi poate d e acord cu matalutza dar asa , fara suparare insa , chiar n-ai dreptate !

     1. Iancule…JURA-TE ca Antonescu n-a fost SAPAT din interiorul PNL , JURA-TE PE…Alina Gorghiu si poate ca te voi crede !

     2. @Marian logic ca a fost sapat. Dar cine l-a pus sa iasa in public cu prostia aia de target? Le-a ridicat mingea la fileu tuturor care il voiau plecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *