Apeleaza la mydental.clinic pentru servicii stomatologice profesionale

Igiena orala este neglijata de foarte multi dintre noi, cu toate ca aceasta ar trebui sa reprezinte o prioritate. Ce este igiena orala? Este o activitate zilnica care are rolul de a pastra dintii si cavitatea bucala curate, pentru a preveni aparitia cariilor, bolii parodontale sau a respiratiei urat mirositoare. Existenta unor dinti sanatosi precum si a unor lucrari stomatologice (obturatii, coroane dentare, punti dentare, proteze mobilizabile, implanturi dentare si asa mai departe) cu o durata lunga de viata, este direct conditionata de o igiena orala corecta si minutioasa. Putem sa ne bucuram de un zambet perfect, daca alegem sa avem o rutina de ingrijire completa si corecta si sa vizitam medicul dentist sau stomatolog de specialitate, in mod regulat.

Daca iti doresti sa ai parte de servicii stomatologice profesionale, apeleaza la https://mydental.clinic – clinica va ofera servicii complete de stomatologie. Echipa lor este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. Fara o igiena bucala riguroasa, chiar si cele mai sofisticate si complexe lucrari dentare au un prognostic nefavorabil, iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata (iar boala parodontala duce, intr-un final, la caderea dintilor). Pana la urma, pierderea dintilor nu reprezinta un lucru pe care sa ni-l dorim, asadar recomandarile medicilor intotdeauna se vor indrepta, in prima faza, catre preventie.

Care sunt cele mai comune afectiunii dentare si cum le putem preveni sau trata?

  • Boala parodontala si complicatiile acesteia sunt responsabile pentru mai mult de o treime din dintii pierduti;
  • Caria dentara este una din cele mai intalnite afectiuni ale omului. Acestea pot cauza demineralizari si distructii avansate ale tesuturilor dentare (smaltul, dentina, cementul). Daca nu sunt tratate, cariile pot produce modificari ireversibile in structura dintelui precum si infectii care vor difuza in tesuturile inconjuratoare si in final vor conduce la pierderea dintilor;

Cum putem sa impiedicam aparitia cariilor sau a bolii parodontale? O igiena orala corecta este o conditie obligatorie pentru succesul sanatatii dintilor. In mod normal, daca avem o rutina de ingrijire corespunzatoare, in care sa folosim la periajul dentar o pasta de dinti, ata dentara si apa de gura, ar trebui sa fie suficiente pentru a mentine cea mai mare parte a dintilor curati si sanatosi. Iar pentru lucrari mai complexe, putem apela la My Dental Clinic si am putea spune ca sanatatea orala nu ne este pusa in pericol si nici nu se va deteriora. Pe langa toate aceste lucruri, aveti grija si la alimentatia pe care o adoptati – aceasta contribuie intr-o mica sau mare masura la aspectul dintilor nostri.

Este de mentionat faptul ca: curatarea dintilor si a cavitatii bucale trebuie realizata pe tot parcursul vietii, indiferent daca este vorba de dinti naturali sau artificiali, coroane sau punti dentare, implanturi sau proteze mobilizabile.

Cum se realizeaza un periaj dentar corect?

1) Durata unui periaj dentar facut corect este de minim 2 minute. Lucrarile mobilizabile se indeparteaza inainte de periaj si se spala separat cu periuta si pasta de dinti, restul dintilor din cavitatea bucala curatindu-se dupa aceeasi tehnica.

2) Se executa miscari verticale si usor rotatorii dinspre gingie spre fata dintelui. La nivelul suprafetelor ocluzale ale dintilor (partea dintelui cu care muscam), se executa miscari dinspre obraz spre limba.

3) Periati suprafetele exterioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos.

4) Periati suprafetele interioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos.

5) Periati suprafetele ocluzale ale dintilor.

6) Pentru improspatarea respiratiei, periati si limba.

Optional, la un interval regulat de timp, recomandat de catre un medic specialist, putem opta pentru un periaj dentar profesional, efectuat intr-un cabinet de specialitate. In acest fel, putem fi siguri ca avem parte de o curatare in profunzime a dintilor. Iar daca ne dorim dinti cu o nuanta mai alba, putem apela la o albire profesionala. My Dental Clinic este gata sa va ofere cele mai de top servicii, la preturi accesibile, astfel incat sa va ajute sa obtineti zambetul pe care vi-l doriti. In ziua de azi, cu acces la atata informatie si atatea produse profesionale de curatare si ingrijire, este mai usor ca niciodata sa obtinem dinti curati si sanatosi, cu un aspect demn de invidiat. Solutiile sunt intotdeauna la indemana, tineti minte acest lucru.

Este important sa intelegeti ca nu neaparat tipul de pasta de dinti sau periutele pe care le alegeti sunt factorii cei mai insemnati in toat aceasta ecuatie: frecventa, durata si tehnica corecta a periajului sunt cele mai importante elemente care contribuie la o igiena orala eficienta. Daca tineti cont de aceste lucruri, garatat veti avea o igiena orala mai buna. In plus, in acest fel, tineti la distanta, pentru cat mai mult timp posibil, aparitia unor afectiuni mult mai grave, care implica si tratamente mai ample si mai costisitoare. Nu asteptati, ci luati masuri preventive, de fiecare data!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *