Apartamente de vânzare în București

Spre deosebire de mulți alți tineri, nu am fost niciodată înnebunit după ideea de proprietate, după acea hârtie care să îmi ateste că sunt mândrul posesor a 4 pereți. Este acest lucru ceva anormal? Nu cred. Am plecat de acasă la 21 ani, am luat Bucureștiul la pas și din 2001 am stat numai cu chirie.

De fiecare dată când vorbesc acest lucru cu cineva, vine imediat și replica: ”Doamne ferește, cu banii pe care i-ai dat pe chirie, îți luai apartament cu 2 camere în bloc nou. Nu zice nimeni că nu, dar, nu vorbim oare de riscuri asemănătoare? Da, la chiriaș, dacă se supără omul, vine și te dă afară din casă. Dar la creditul imobiliar nu ți se poate întâmpla la fel? 30 de ani (durata medie a unui credit imobiliar) sunt prea mulți ca să poți estima ce se va întâmpla în viața ta. Și poți ajunge la același scenariu: să nu mai poți plăti ratele și să fi dat afară din locuința la care ai plătit atâta amar de timp.

Toată lumea vorbește în acest moment despre faptul că piața imobiliară este în plină ascensiune. Iar asta se vede din proiectele imobiliare care sunt în dezvoltare în fiecare mare oraș sau în oferta excelentă de apartamente de vânzare în București. Statisticile spun bine despre creșterea pieței imobiliare, dar uită să mai spună și că, din păcate, avem un excedent de 1.6 milioane de locuințe, iar 150 de mii rămân permanent neocupate.

În același timp, date Eurostat confirmă un fapt evident: tinerii părăsesc din cei în ce mai greu și târziu casa părintească. Băieții o fac la 30.3 ani, în timp ce fetele la 25.8 ani, aceste valori fiind printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, situându-ne pe locul 11. Și atunci, când ajungem ca și la 30 de ani să depindem de statul la părinți, ce așteptări să mai avem la tinerii de azi că vor reuși să se descurce în viață, că vor reuși să își facă o familie, să devină părinți responsabili?

Nu este de mirare că, la asemenea perspective, preferă calea mai ușoară a demolării tuturor valorilor sociale și morale. Pe principiul: ”timpurile se schimbă, noi facem ce vrem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *