Diferența dintre viață și moarte stă uneori într-o anvelopă uzată sau nepotrivită

Deținerea unei mașini implică responsabilități dintre cele mai diverse și costuri pentru care uneori nu suntem pregătiți, iar alteori nu le vedem însemnătatea, ca urmare a gândului că nu toate recomandările din spațiul public sunt necesare și fundamentate temeinic, astfel încât să ținem cont cu strictețe de acestea. Uneori, costurile care ni se par prea mari ne asigură propria viață și pe a celorlalți, în situații limită în care putem ajunge. Amânarea îngrijirii continue și profesioniste a mașinii, aduce mari nefoloase tuturor participanților în trafic. Cu toate acestea, responsabilitatea de care dau dovadă unii șoferi asigură o anumită siguranță șoselelor românești, atât de supuse riscurilor, dovadă stând și numărul mare de accidente ușoare, 22.504 și grave, 8.642, doar în anul 2019. În urma acestora, au murit 1.864 persoane, peste 8.000 au fost rănite grav și peste 30.000 au suferit răni ușoare.

Schimbarea anvelopelor, în funcție de sezon, cât și a stării de uzare, este subliniată de mai multe voci, șoferii profesioniști și responsabili știind importanța lor, cât și organele competente care atrag atenția, în fiecare an, asupra necesității anvelopelor de iarnă în sezonul rece, alături de îngrijirea corespunzătoare a mașinii și de inspecții tehnice serioase, astfel încât șofatul să fie sigur pentru toată lumea. Cea mai spinoasă problemă este reprezentată, în cazul țării noastre, și de starea șoselelor și a puținilor kilometri de autostradă avuți, astfel încât o anvelopa de slabă calitate, nepotrivită cu un anumit sezon, în situații specifice poate cauza mari daune.

Pentru a evita problemele care decurg din folosirea unor anvelope neconforme cu condițiile meteo sau cu standardele calității, Automag.ro vă pune la dispoziție atât anvelope de iarnă, cât și anvelope de vară, încurajând folosirea produselor, indiferent de categoria din care acestea fac parte, calitative, astfel încât și mașina să fie întreținută corespunzător și să i se prelungească durata de funcționare fără cusururi, iar dumneavoastră și ceilalți participanți în trafic să fiți în siguranță. O bună parte a accidentelor care se petrec atunci când condițiile meteo favorizează umiditatea sunt cauzate de anvelopele uzate. În situați în care conduceți cu viteză, cedarea unei anvelope poate fi fatală pentru persoanele aflate în mașină. Pe de altă parte, în prezența unui grad mare de uzură, dacă sunteți în situația de a frâna brusc, pentru a evita un obstacol iminent, și conduceți cu o viteză de peste 70 Km/h, alăturat umidității, veți micșora considerabil eficiența acțiunii dumneavoastră, tocmai pentru că anvelopele nu mai au același grad de aderență cu carosabilul.

Imagine Anvelopă

Verificarea periodică a anvelopelor, fie profesionistă, fie prin supervizarea dumneavoastră constantă are o miză importantă atât pentru siguranța proprie, cât și a celorlalți. Alegeți întotdeauna anvelope ale brandurilor recunoscute pentru calitatea pe care o oferă, la prețuri accesibile, dar care să maximizeze siguranța pe care o aveți la volan. Ținând seama de câteva caracteristici, precum înălțime, lățime, diametru, indice greutate, indice viteză, aderență pe carosabilul ud, clasă de eficiență, nivel de zgomot, alegeți anvelopele potrivite, ținând cont de specificul și caracteristicile mașinii. Nici anvelopele de vară nu sunt potrivite pentru iarnă, nici viceversa. Încurajarea de a le schimba potrivit sezonului curent, cât și atunci când sunt uzate ține de numărul accidentelor și problemelor pe care neschimbarea acestora le poate crea. Automag dispune de o ofertă diversificată de anvelope, cât și produse din diverse categorii, precum: ulei, chimice auto, cosmetice și întreținere auto, becuri, baterii, ștergătoare, scule și echipamente, accesorii interior și exterior, dar și accesorii pentru remorcă, cât și accesorii electrice. La acestea se adaugă, printre altele, piesele auto, anvelopele, jantele, acumulatori externi etc.

Complexitatea produselor și serviciilor vine în ajutorul șoferilor care sunt în căutarea unui loc de unde să achiziționeze cele necesare pentru întreținerea mașinii la prețuri accesibile. În numele siguranței, dacă doriți să schimbați niște anvelope uzate ori să vă pregătiți pentru vară, căutați variantele potrivite, pentru șosele, pentru zonele cu noroi, toate tipurile de teren ori accidentat. Automag are pregătite pentru dumneavoastră, anvelope ale brandurilor premium, din segmentul de mijloc și cele care acordă o atenție sporită bugetului.

Ținând cont de specificațiile din cartea tehnică, dar și specificul drumurilor pe care străbateți cel mai adesea, cât și maniera de a conduce, ghidați-vă după principalele caracteristici ale anvelopelor, astfel încât rezistența și aderența lor să răspundă criteriilor de calitate. Siguranța în șofat este un principiu de netrecut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *