Antena 3, o mizerie

Mi-am promis că nu o să mai scriu foarte mult despre această hazna media. Și cu toate acestea, îmi este greu să nu o fac, fie doar și pentru a încerca, în măsura în care pot, să schimb părerea fie doar și a câtorva persoane care încă se mai uită la ei.

La momentul în care Traian Băsescu lansa acea invitație către români de a nu se mai uita, preț de o săptămâna, la programele Antenei 3, am fost unul din cei care a reacționat extrem de dur. Pentru că, dincolo de răfuielile personale dintre Voiculescu, salariații săi și Băsescu, libertatea de exprimare, libertatea de opinie nu pot fi niciodată interzise, puse sub semnul întrebării.

Cu toate acestea, vă spun din experiență proprie, a nu te uita la Antena 3, fie și preț de o zi, este ca și când ai pleca dintr-un oraș poluat, plin de mizerie, pentru a ajunge la munte, pentru a te deconecta total de lume.

Da, știu, în timpul ăsta Băsescu o să își sporească puterile de dictator, va desființa Parlamentul și cel mai probabil va organiza un comando cu care să îl elibereze pe fratele lui. Probabil că va arenda toată România și îl va crucifica pe Dealul Patriarhiei pe Voiculescu.

gadea

Cu toate acestea, veți vedea că după ce reveniți din acest exil de Antena 3, lucrurile se vor schimba radical. Vă veți uita pe personaje precum Gâdea, Ciuvica, Badea, Ursu, Tudor, Dana Grecu, ca la niște clovni. Veți cântări de două ori orice știre care e dată de ei și, instinctiv, veți merge și la alte cel puțin 2 surse pentru a vedea adevărul din spatele unei știri. Mai avem puțin timp până ce Băsescu va pleca de la Cotroceni și, odată cu acest moment, vom trăi și sfârșitul unui regim politic oribil.

Ce nu conștientizează salariații de la Antena 3 este că, odată cu plecarea lui Băsescu, va dispărea și haznaua lor. Pentru că ăla nu mai este post de știri. Este o mașinărie de șantaj, de aruncat cu gunoi. Ce mi se pare cel mai trist este faptul că la Antena 3 s-a format o groapă de gunoi media, unde s-au strâns toate nevertebratele din lume, dispuse la orice pentru un bănuț de la Văran. La începutul anilor 90, imediat practic după Revoluție, ba chiar și în zilele fierbinți din Decembrie 1989, angajații TVR, crainicii mai ales, au ieșit public și și-au cerut scuze că au mințit oamenii vreme de atâta timp. A fost o spovedanie care era necesară.

În aceeași situație îi văd pe toți cei care acum constituie batalionul de forță al Antena 3. Odată castelul de nisip prăbușit, vor fi nevoiți să iasă public pentru a-și cere scuze. Cu singura diferență că, de data asta, nu cred că vor mai găsi un popor la fel de iertător.

PS: Acest articol este scris de un om care trăia, respira și mânca Antena 3 pe pâine, vreme de câțiva ani buni.

4 thoughts on “Antena 3, o mizerie”

  1. Eu nu m-am uitat niciodata mai mult de 10 minute la antena3. Decat in seara cand a castigat Basescu alegerile in 2009, m-a distrat sa-i vad distrusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.