ANM: posibil cod roșu de ninsori și viscol !

La videoconferința de azi, de la guvern, director ANM, Ion Sandu, a venit cu o serie de clarificări legate de evoluția vremii și a codurilor ce vor fi emise de ANM, de azi încolo:

– astfel, la codurile emise azi vor fi completate mâine, 25 ianuarie, cu o serie de actualizări: intră în cod portocaliu și Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița și Prahova și seara iese Mehedinți.

– în același timp, deși se estima că aceste coduri nu vor fi valabile decât până duminică, la ora 18, cel mai probabil ele vor fi prelungite și pentru ziua de luni.

ninsori abundente

– cel mai important: ANM va emite și coduri roșii, nowcasting pentru început, în zonele unde stratul de zăpadă va trece de 50 cm în 24 de ore. Iar acest lucru se va întâmpla în toate zonele care sunt în acest moment avertizate cu cod portocaliu.

Mass-media de la noi este în continuare blocată în înmormântări, trecând la capitolul diverse aceste anunțuri extrem de importante și care, neluate în seamă, pot duce la alte drame, cu adevărat mari. Ca atare, luați cât se poate de în serios aceste anunțuri, transmiteți către cât mai mulți, faceți ceva provizii necesare în case și nu plecați la drum.

Poate așa reușim să trecem cu bine peste acest weekend de coșmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *