Alianța Creștin Liberală

Astăzi este o zi importantă pentru viața politică de la noi, pentru tot ceea ce înseamnă dreaptă politică și calcule pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Astăzi este un maraton de Congrese extraordinare: congres PDL pentru a aproba fuziunea cu PC și IRL. Congres PNL pentru a aproba fuziunea cu PDL. Și, la final, congres PNL – PDL pentru a consfinți nașterea Alianței Creștin Liberale, ca și alianță pentru alegerile prezidențiale din toamnă și pentru a confirma și fuziunea dintre PNL și PDL, la finalul căreia va rezulta noul mare partid de dreapta, PNL.

Dacă ne uităm în aceste zile prin media, prin online, pe stradă, vom găsi două tipuri de bocitoare: primii, liberali de-ai noștri, sau pesediști deghizați în trădiceni, care deplâng dispariția marelui partid de dreapta, PNL, ce se dizolvă într-un PDL necurățat încă de păcatele trecutului.

Ce mai contează pentru acești oameni că PNL rămâne cu numele său, cu identitatea sa, la care se adaugă și acele elemente importante din doctrina PPE, care sunt comune și identității românești. Pentru ei e mai important că dă PDL sediul și imnul.

iohannis_blaga__41593800

De partea cealaltă, pedeliști din tată-n fiu deplâng dispariția marelui partid, ca și când acesta ar fi avut câteva sute de ani de viață și niște repere istorice de netăgăduit. Uitând că, de fapt, actualul PDL a luat ființă datorită unei trădări dispre PNL, cu binecunoscuta grupa Stoica – Stolojan în frunte.

Ce este cu adevărat important, la acest moment, este ca această construcție politică de acum, sub forma ACL, să devină cât mai repede funcțională. Vin niște alegeri cruciale pentru România. La fel de important este, cred eu, și faptul că se consfințește lăsarea pe dinafară a grupării Băsescu. Ultimele ei elemente din PDL se pregătesc să își facă bagajul: Boc și Macovei vor părăsi PDL, cel mai probabil după acest congres.

One thought on “Alianța Creștin Liberală”

  1. hoti si curve umane,fosti si actuali securisti si cecepeceristi/utecisti de rangul puli!Atat.Tot FRONTUL DISTRUGERII NATIONALE ramane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.