Alegeri parlamentare 2020-le dă Moș Nicolae nuielușa celor din PNL?

Să începem cu partea cea mai importantă: da, mâine, 6 decembrie 2020, România are alegeri parlamentare. Pentru ca aceste alegeri să aibă loc, întreaga guvernare PNL, în frunte cu magistrul președinte Klaus Iohannis, s-a pus în fața pandemiei de coronavirus, aproape că a anihilat-o, pentru că democrația este fundamentată, știm asta, pe dreptul de a alege.

În mod normal, nici nu ar trebui să discutăm despre ”dacă să merg sau nu la vot”. Decembrie 1989 a fost despre asta, fiecare pas mai șovăit sau mai apăsat pe care societatea românească l-a făcut în ultimii 30 de ani a avut în spatele său un vot. Al tău, al meu. Al nostru. Numai că, anul acesta, trăiesc un paradox teribil. După ce de 9 luni de zile trăim într-o continuă teroare legată de pandemie, după ce toate cifrele oficiale legată de coronavirus ne pun în fața unui eșec major al nostru ca societate (peste 400 de mii de îmbolnăviri și peste 12.000 de morți), totul, dint-o dată, s-a așezat în matca corectă și acum suntem invitați să votăm.

Până și coronavirusul, impresionat de dorința liderilor noștri de a ne da posibilitatea să ne exercităm dreptul la vot, a comis cum s-ar spune o sinucidere, practic, luând singur sticla cu dezinfectant și golind-o în trupșorul său fragil în formă de coroană.

După o campanie anostă, mâine suntem chemați să votăm între camarila PSD, care nu se dă dusă de pe unde a reușit să mai rămână agățată, respectiv camarila PNL, care râvnește și la ce a mai rămas pe la PSD, după ce au reușit să pună secretare și sponsori prin toate funcțiile publice. Iar pe unii (unele mai degrabă) au reușit să îi / le și decoreze pentru merite excepționale în prepararea cafelei la filtru. Iar între PSD și PNL apare și USR. Un partid care părea să fie marea speranță a unei clase politice că părea pentru totdeauna acapară de copiii foștilor nomenclaturiști de partid. Dar care sfârșește fix în același registru.

Iată cum, din nou, marea dilemă a lui Caragiale: ”Eu cu cine votez? este și mai actuală azi.

Sondaje și posibile rezultate

Despre rezultatele alegerilor de mâine cred că trebuie să le discutăm în cheia unui mare eșec al liberalilor și al lui Iohannis. Cu o prezență care estimez că va trece cu greu de un 33 – 35%, cu un scor al PNL până la maxim 30%, cu PSD fie tot pe acolo, sau poate chiar cu 1 procent, două în față, Iohannis nu doar că nu va avea parte de ”zdrobirea PE-SE-DE”, dar, reușesc, prin strategia demnă de un om fără pic de cunoștințe politice, să revigoreze stânga. Iar după alegeri, să vezi balamuc:

– Fie guvernare PNL – USR – PMP – UDMR – Minorități

– Fie guvernare PSD – Pro România – UDMR – Minorități (iar voci răutăcioase spun că aici ar intra și USR mai bine).

Concluzii

Între timp, după ce vor trece săptămâni întregi de negocieri, de șantaje, de ce nu, chiar și de reintrarea în scenă a DNA, ca să mai potolească spiritele, pandemia își va vedea de drum, bugetul de stat va fi uitat și noi ne vom pregăti să intrăm în anul de criză 2021 cu țara pe butuci, Șică cu capul pe masă și sticla lângă el și Iohannis pe vreo pârtie de schi, că anul ăsta a avut mult de muncă cu PE – SE – DE.

3 thoughts on “Alegeri parlamentare 2020-le dă Moș Nicolae nuielușa celor din PNL?”

  1. Ce fotografie d e familie si cat d e bine pare ca s e inteleg intre ei , de-a dreptul induiosator !!! Un derbedeu , mincinos si plagiator dovedit , un vagabond ” somer d e lux ” , presh de lux pentru cine-i mai puternic decat el si are painea si cutitul , mancator d e kakat la polonic pentru cine crede ca l-ar putea oploshi la pul…pana lui , si-un securist sau macar un suport securistic dovedit . Te las pe tine Ioane sa-i descoperi si sa le si dai numele sub care-s cunoscuti ” in public ” . Daca -i incurci cumva nu-i bai caci…ce merge la unul , merge si la ailalti cu aceeasi eficienta . ” Despre rezultatele alegerilor de mâine cred că trebuie să le discutăm în cheia unui mare eșec al liberalilor și al lui Iohannis ” SA TE AUZA DUMNEZEU FRATE …AMIN !!!

    1. @Marian Cei trei din poză pozează drept salvatorii țării de ciuma PSD. Că PSD este o ciumă, nu cred că mai avem nevoie să argumentăm. Dar nici cei trei nu sunt deloc altceva. Cu cine votez? Marian, clar nu votez cu liberalii, pentru prima dată de când merg eu la vot. Ca atare, cel mai probabil voi merge să anulez buletinul. Sau nu voi merge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *