Alegeri locale 2012 – gogoaşa PP-DD

Bun, încet încet ne apropiem de rezultatele finale ale scrutinul de pe 10 iunie. Victoria USL rămâne zdrobitoare, chiar dacă scorurile diferă destul de mult de rezultatele exit pollurilor. Dar despre asta vorbim mai încolo un pic.

Acum să ne aruncăm privirea pe surpriza acestor alegeri, şi anume PPDD.

De la început vreau să specific că într-o ţară normală, cu un exerciţiu electoral solid, o astfel de construcţie electorală nu lua nici 1%. Dar trăim în România.

Iar în România PPDD înseamnă aproximativ 10%. Dar cum se traduc aceste 10 procente în funcţii:

Preşedinte de Consiliu Judeţean: 0

Consilieri Judeţeni: 36

Consilieri locali: 2832

Primari: 29

Dacă ne uităm la aceste date, reiese clar că PPDD a obţinut maximum din ceea ce se putea. Numărul de consilieri locali este foarte mare, dar să nu uităm că majoritatea acestora vor fi în comunele unde OTV şi Elodia sunt la putere.

Ca o concluzie: alegerile acesta sunt o victorie doar pentru Dan Diaconescu, care îşi va recupera investiţia din campania prin banii ce îi va lua de la aleşii săi locali. Dar atât. Iar pentru alegerile parlamentare, putem sta, cred, liniştiţi. Sunt şanse destul de bune ca această gogoaşă să se spargă.

actualitate_ppdd_cauta_candidati

4 thoughts on “Alegeri locale 2012 – gogoaşa PP-DD”

  1. Dacă postul OTV nu se închide până în toamnă au șanse mari la câteva posturi în Parlament. Va câștiga în colegiile unde votanții sunt la țară.

    1. @andrei slabe sanse sa se mai inchida. dar nu, PP DD, fac si pariu daca vrei, nu intra in Parlament

  2. de ce nu vorbiti de USL(PSD-PNL-pc)aceeasi mizerie si inca ceva…de ce,in sport medalia de bronz(locul III)este super,in politica locul al III-lea e rau…??? sa va fie rusine,tatelor! :rant: :rant: :rant:

    1. @alicee daca nu ma insel tu esti simpatizanta activa PPDD? poi fugi la domnu Dan sa eliberati tara de ciocoi:)) ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *