Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!

Acesta este titlul moțiunii de cenzură depusă astăzi de PNL. De ceva vreme asistăm la câteva premiere negative în ceea ce privește conducerea acestei țări. Am avut, din 2012 până anul trecut, un președinte care s-a agățat de putere, demis fiind de popor, prin niște chichițe judecătorești despre care aflăm chiar zilele acestea că nu au fost tocmai ce credeam noi.

Avem acum un premier care bifează bornă după bornă. Borne negative: primul premier în funcție audiat la DNA…primul premier în funcție inculpat și, de azi, primul premier în funcție trimis în judecată și care a avut deja și primul termen al procesului.

Să lămurim de la bun început o chestie: nimeni nu cred că poate spune cu certitudine că Ponta este sau nu vinovat. Asta o vor stabili instanțele. Vorbim de cu totul și cu totul altceva: de asocierea funcției de prim ministru cu un om care are probleme cu justiția, nu la modul ipotetic, ci cât se poate de real.

Cum s-a procedat în alte situații de genul?

În alte state membre ale UE, miniștri, premieri și chiar președinți au renunțat la funcție la scurt timp după ce au fost acuzați de corupție. Premierul ceh Petr Necas a demisionat în iunie 2013  doar pentru că a început să fie investigată, pentru corupție, șefa sa de cabinet, Jana Nagyova.  Președinte federal al Germania între 2010-2012, Christian Wulff, a demisionat a doua zi după ce procurorul general a solicitat ridicarea imunității sale într-un scandal de corupție.

De ce nu mai trebuie să fie Ponta premier?

  • un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;
  • un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;
  • un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;
  • un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016;
  • un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări.

Și cred că aspectul cel mai important din întreaga dezbatere a moțiunii e faptul că PNL a exclus orice variantă cu Oprea premier sau cu un guvern de uniune națională. PNL vrea să dea premierul, să aibă guvernul său și să își asume întreaga guvernare.

P1090404

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p