Acoperisurile verzi – continuarea unei traditii vechi de mii de ani

Acoperisurile verzi pot parea o noutate pentru Romania, care este o tara in care traditionalul se impleteste cu spiritul conservator, iar deschiderea catre solutii moderne este inca facuta cu pasi mici. Cu toate acestea, oricat de moderne ni s-ar parea acoperisurile verzi, care sunt la ora actuala un varf in impletirea tehnologiei cu spiritul ecologist, ele au o traditie care dateaza de mii de ani, incepand din vechile teritorii antice care au dat lumii minuni ale arhitecturii si ingeniozitatii, precum cele 7 minuni ale lumii antice. Si atunci, si acum, acoperisurile verzi erau considerate un mod inedit de infrumusetarea a unei constructii din punct de vedere arhitectural si peisagistic, insa astazi, in conditiile in care clima a devenit din ce in ce mai neprietenoasa cu locuitorii Terrei, iar poluarea este un factor prezent zi de zi, un acoperis verde poate fi solutia si pentru o viata mai sanatoasa. De ce? Vom afla in curand, insa sa incepem mai intai cu o mica excursie in istoria acoperisurilor verzi.

De la Babilon la mileniul 3 :traseul acoperisurilor verzi prin istorie

acoperisuri verzi Desigur, acoperisurile verzi de astazi au o semnificatie usor distincta de toate tipurile de astfel de acoperisuri care cresteau natural acum multe mii de ani. Casele celor care locuiau in partea de nord-vest a Europei, in zona Scotiei sau a Islandei, erau frecvent acoperite de astfel de gradini verzi. Unul dintre primele tipuri de acoperisuri verzi facut la comanda, insa, poate fi considerat cel din celebrele Gradini ale Semiramidei, din Babilon, una dintre cele 7 minuni al lumii antice, construita cu 6-7 secole inainte nasterii lui Hristos. Babilonul a fost o oaza de modernitate a lumii antice, datorita ingeniozitatii si muncii pe care oamenii din acel timp de depuneau in scopul unor marete creatii arhitecturale, care au ramas si astazi, la cateva milenii in viitor, niste embleme care ar fi greu de reprodus, chiar si in conditiile tehnologice actuale. Pe masura ce istoria si-a desfasurat firul, acoperisurile verzi au facut trecerea de la simple acte ale naturii la utilizarea lor intentionata pentru o estetica deosebita a constructiilor, pentru ca in final sa fie construite si pentru scopul ecologic de astazi. In tarile civilizate ale occidentului, acoperisurile verzi incep sa devina parte din normalitate, reprezentand un procent semnificativ, mai mult de 1 din 10 cladiri fiind acoperite cu un astfel de acoperis verde. Cum poate fi, insa, implementat acest concept in Romania?

Acoperisuri verzi asigurate de Arta Gradinilor

Arta Gradinilor este o firma de amenajari a gradinilor cu un proiect ambitios la nivel de peisagistica. Planul acestei echipe de profesionisti este sa ii indemne pe toti romanii, care simt ca infrumusetarea naturala este cheia unei vieti fericite si sanatoase, sa apeleze la expertiza lor in domeniul amenajarilor de gradini si a spatiilor interioare si exterioare. Instalarea completa si mentenanta acoperisurilor verzi face parte din  oferta celor de la www.artagradinilor.ro mereu pregatiti sa ofere:

  • Servicii rapide si profesionale
  • Tarife pe masura executiilor cerute
  • Consultanta de specialitate

Acoperisurile verzi ar putea deveni, in Romania, cele mai bune solutii pentru cladirile din spatiul urban, unde poluarea si incalzirea sezoniera fac victime printre cei care isi doresc sa traiasca intr-un mediu mai sanatos. Apelati la o echipa profesionista care stie in permanenta care este solutia ideala pentru preferintele voastre!

One thought on “Acoperisurile verzi – continuarea unei traditii vechi de mii de ani”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *