27 aprilie 2012 – 27 aprilie 2015, 3 ani de când am dat vita Kobe pe șoricul de porc

Mă detașez un pic de orice conexiune politică, pentru că nu prea știu cum să comentez ceea ce se petrece azi pe la noi: Mihai Răzvan Ungureanu, cel de la demiterea căruia, prin moțiune de cenzură, aniversăm 3 ani de zile, vorbește, în calitatea sa de consilier al președintelui Klaus Iohannis, despre derizoriul unui demers de a readuce în atenția publică un astfel de moment.

Că ambele personaje, atât Ponta cât și Mihai Răzvan Ungureanu, sunt două imagini triste ale politicii românești post decembriste, nu cred că mai are rost să detaliem foarte mult. Fiecare va fi judecat după propriile măsuri. Unul cu vita Kobe și cremele scumpe, altul după ce a devenit mitomanul perfect al acestei țări, capabil să trăiască în propriul său univers paralel.

Ce este cu adevărat și mai trist este faptul că ambele personaje supraviețuiesc oricărui tsunami politic. Primul, după ce a fost unul din personajele centrale ale protestelor din 2012, se cuibărește acum cuminte la pieptul României lucrului bine făcut. Cel de al doilea, măturat de votul popular din noiembrie 2014, consideră că a primit de fapt girul de a rămâne prim ministru și ca atare, își bate joc de noi în fiecare zi.

Pentru că asta e România.

colaj-ponta-ungureanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.