2020 într-o fotografie și un cuvânt!

Tradiția din fiecare an a acestui blog o păstrăm și la finalul unui 2020 care, pentru cea mai mare parte dintre noi, a reprezentat un an care ne-a zdruncinat total modul de viață, modul cum ne raportăm la tot ceea ce consideram că avem garantat și fără nicio posibilitate de a pierde.

Și, rând pe rând, am pierdut: libertatea de deplasare, libertatea de a fi unii cu alții, libertatea de a ne distra, libertatea religioasă.

Așadar, vă invit și pe voi la acest exercițiu retrospectiv. Să vorbim despre ce a însemnat 2020 pentru voi. Doar printr-o fotografie și un cuvânt. Reunite sub hashtagul #2020opozăuncuvânt.

Cuvântul anului 2020, pentru mine, este: coronavirus.

La începutul anului, ne uitam cu toții spre acele punctișoare roșii de pe harta Chinei, cu Wuhan ca și centru al epidemiei, dar nu credeam că ne va ajunge și pe noi din urmă. Acum, cu doar câteva zile înainte de finalul lui 2020, numărăm peste 80 de milioane de infectări și aproape 1.8 milioane de decese.

O pandemie care a răvășit lumea. Despre care mulți cred, chiar și acum, că a fost doar o născocire a unei oculte mondiale. O pandemie al cărei final este încă departe, chiar dacă, iată, odată cu finalul acestui an a venit și vestea bună a unui vaccin, extrem de controversat, e adevărat, dar care a început deja să fie livrat tuturor țărilor.

Iar alegerea imaginii anului, deși una foarte grea, am preferat să fie una care să ne dea măcar o mică speranță, un parfum de optimism.

2 thoughts on “2020 într-o fotografie și un cuvânt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *