2018 într-o poză și un cuvânt!

Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, la finalul său, ne adunăm amintirile și încercăm să vedem ce a fost acel an pentru noi. Dar nu în vorbe foarte multe, ci într-o singură fotografie și un cuvânt asociat ei.

Apoi, în prima zi a noului an, adunăm această retrospectivă pentru a primi cum se cuvine tot ceea ce 2019 urmează să ne aducă. Hashtagul acestei retrospective este #2018opozăuncuvânt.

2018 a fost un an cu adevărat complicat pentru lume, începutul unor vremuri din ce în ce mai tulburi. Politic, Europa pare mai destrămată ca oricând, America a intrat în zodia nebuniei, extremismul câștigă din ce în ce mai mult teren. România nu este nici ea deloc bine. Natura a fost mai răzbunătoare ca oricând cu oamenii care o rănesc atât de mult. Dar parcă nimic nu se ridică la nivelul suferinței oamenilor din Yemen, un popor care moare de foame într-o lume în care noi aruncăm tone de mâncare la gunoi în fiecare zi. Nimic nu pare mai nedrept și inuman.

Fotografia aleasă de mine este de la Reuters, în ea Saleh Hassan al-Faqeh o ține de mână pe Hajar, fetița sa de doar patru luni, care a murit într-un spital din capitala yemenită Sanaa, din cauza malnutriției. Războiul civil din Yemen a început în 2014, Arabia-Saudită și Iranul pun paie pe foc. Din zece în zece minute moare un copil în Yemen.

Iar cuvântul care definește pentru mine anul 2018 este: Iad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.