17/7 e noul 11/9 sau cum globalizarea = morți în războiul altora

E greu să comentezi o știre de genul acesta, când afli că aproape 300 de oameni, mai mult ca sigur, au fost victime nevinovate în războiul altora, parte a planurilor demne de niște diavoli fără milă, care au decis că pentru a da greutate acțiunilor lor, trebuie să omoare.

Dacă vă uitați pe lista pasagerilor MH17, avem așa: 154 olandezi, 27 australieni, 28 malaezieni, 12 indonezieni, 9 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi și un canadian. Poate să îmi explice cineva de ce au trebuit să moară aceștia într-un război ruso – ucrainean? Cam asta înseamnă globalizarea în ziua de azi – nu mai poți fi în siguranță nicăieri în lume, poți oricând deveni parte, victimă sau țintă într-un război al altora.

După 9 septembrie 2001, evenimentul de ieri este, fără niciun dubiu, cel mai grav atentat terorist. Unde va duce acest gest mizerabil? Oriunde, aș îndrăzni să spun. Chiar și la ceea ce nu își dorește nimeni, un război generalizat.

Cel mai trist este să descoperi că, în ciuda atâtor secole de evoluție, de iluminare, omul a rămas tot la stadiul de animal de ev mediu, pentru care moartea, sângele, uciderea unor oameni nevinovați în numele unui război numai de el înțeles, reprezintă ceva normal.

mh17

Leave a Reply

Your email address will not be published.