100 zile cu Iohannis președinte

Azi se împlinesc 100 zile de când Klaus Iohannis este președintele României. Pentru unii sunt 100 de zile de mult prea multă liniște, de o aparentă coabitare cu Ponta și gașca lui. Pentru alții, sunt 100 de zile de aer curat, de normalitate, de demnitate și respect, de o, spun ei, restaurare a ceea ce înseamnă instituția prezidențială.

Mie mi-e greu să analizez cu adevărat cele 100 de zile de mandat ale lui Iohannis. Pentru că e și greu, după 10 ani de intoxicare și de un tip de președinte cum a fost Băsescu, care ne-a radicalizat pe toți, să poți să privești detașat calmul și liniștea nemțească. Dacă ar fi să îi reproșez ceva lui Iohannis, i-aș reproșa că nu a ieșit din paradigma prezidențialelor, că duce o comunicare neadecvată pentru un președinte, doar pe Facebook.

image

Că nu iese mai des cu declarații de presă despre temele care interesează cu adevărat populația, a se vedea reacția sa destul de greoaie în cazul Șova.

Că a făcut doar două consultări cu partidele și că multe din temele ce sunt sensibile au rămas în pom. Într-un cuvânt, îi reproșez președintelui meu că încearcă să pună punct, cum a promis, dar uită și de acel ”de la capăt”.

Dar sunt doar 100 de zile. E timp să fie și mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *