1 mai nu e sărbătoarea putorilor !

O vorbă care circulă zilele acestea prin online are, din păcate, o mare doză de adevăr: putorile s-au dus la mare de 1 mai, cei care ştiu ce înseamnă munca, sunt tot acolo, în focurile ei.

Ca orice lucru care intră în contact cu Românica, şi ziua de 1 mai şi-a pierdut semnificaţia reală. 1 Mai nu este o sărbătoare a micilor, a berii sau a comei alcoolice.

1 Mai ar trebui să fie o zi în care să vorbim despre importanţa sindicalismului, despre valorile muncii. În care să ne gândim cum facem ca munca noastră să fie apreciată şi răsplătită aşa cum se cuvine, cum să facem noi locuri de muncă, cum să le arătăm celor mai tineri că munca chiar este brăţară de aur…

Wait… nu cred că va citi cineva articolul ăsta azi…e abia 9…lumea zace în comă alcoolică prin Vama Veche..

La Mulţi Ani de Ziua Muncii !

1-Mai-ziua-muncii

8 thoughts on “1 mai nu e sărbătoarea putorilor !”

  1. Ai mare dreptate. Mai trist este că majoritatea merg la iarbă verde apoi după ce pleacă se mai văd doar câteva petece de iarbă restu fiind acoperită cu gunoaie lăsate de ei.
    ps: Îmi dai voie să folosesc motto-ul tău “Când eram mic… voiam să mă fac Dumnezeu. Dar nu realizam cât de greu este să iubeşti şi să fii întotdeauna singur.” ?

  2. Munca nu inobileaza pe om asa cum spunea , sandman insa sint de acor cu el in ceea ce priveste faptul ca azi nimeni nu mai are nevoie de “nobili “.Munca este de fapt o pedeapsa data de ” al de sus” pentru neascultarea …. unora .Cat despre 1Mai …nu este si n-a fost vreodata { cel putin din 1890} un motiv de sarbatoare ci mai repede un motiv de comemorare si de proteste al muncitorilor { cati mai exista inca } contra angajatorilor si mai ales impotriva statului…indiferent de stat : comunist sau capitalist.In fostele tari socialiste ….s-a reusit pervertirea ideii ce a stat la baza decretarii zilei de 1 Mai ca zi a Muncii. Aici oamenii au fost invatati ca in aceasta zi sa-si sarbatoreasca ” maretele victorii socialiste in munca” cu cremwursti si bere { mai nou cu …mititei, la noi cel putin }si sa se ” distreze” ca doar nu era sa-i lase sa protesteze contra …statului socialist .Acum ca nu mai avem chiar nimic de a face cu socialismul { despre comunism nu mai vorbesc } ar cam fi cazul sa luam si noi exemplul francezilor, germanilor sau englezilor…de fapt ale sindicatelor din acele tari si…ar c- am trebuii sa iesim la proteste .Vad ca la Victoria au ” protestat ” aia de la SCMDR…aia care asta iarna n-au iesit din case { ca era frig si erau…jandarmi si bastoane si gaze lacrimogene}insa prin vocea autoritara a domnului Dogaru, faceu tot felul de promisiuni si amenintari la adresa guvernului si a presedintelui care-i lasau fara o parte din pensie .Fireste …abuziv , sint de acord.

  3. Chiar , cum am putut-o uita pe madamme Caradja ? Insa vad ca a fost si domnul Alexandru Gheorghe ex ofiter al Armatei Romane .Daca mai era vreo indoiala in priviinta sa …a fost spulberata azi : Alexandru Gheorghe a fost doar bagat la inaintare deoarece se vede ca-i un tip naiv sau care ….pare naiv.Atentie , astia care par naivi, astia sint cei mai periculosi , mai periculosi decat cei din “spate” .

    1. @marian Gheorghe asta a fost pur si simplu o marioneta in mana unora care cred ca mai merge cu soparle din astea:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *