1 Iunie….pentru copiii de toate varstele…

Eu unul nu prea imi mai aduc aminte foarte multe despre cum se sarbatorea ziua copiilor pe vremea raposatului:) ..Eram scosi la desene pe asfalt, se organizau serbari scolare…si dupa aia fuga acasa, unde primeai un cadou dupa posibilitati…si gata…
Azi, totul este diferit…..si e bine…pentru ca aceste suflete minunate care sunt copiii, merita tot ce e mai bun pe lumea asta…Eu, unul, am trait cel mai frumos sentiment din lume in clipa in care mi-am tinut in brate nepotelul de cateva zile, pentru prima data…iar apoi acest sentiment de implinire l-am retrait de fiecare data.
Copiii sunt un dar minunat al lui Dumnezeu pentru aceasta lume. Prin ei, probabil ca se mai echilibreaza balanta de ingeri din lume, astfel incat sa nu existe numai demoni. In clipe frumoase ca acestea de azi, 1 Iunie, nu trebuie insa sa uitam de fata urata a povestii acestor ingeri: copiii parasiti si abandonati in centrele de plasament sau si mai rau, pe strada, la cersit.
Nu trebuie sa uitam de copiii abuzati de parinti, de niste monstri cu chip de om. De copiii care inca de la frageda varsta sunt victime inocente ale unor boli necrutatoare.
In acelasi timp insa sa ne bucuram admirandu-ne elevii de exceptie pe care ii avem acum…geniile in devenire , care poate, cu mai mult sprijin din partea unui stat anchilozat, ar reusi sa isi implineasca destinul.
Si nu in ultimul rand….sa nu uitam de copilul din fiecare din noi….pentru ca orice am fi, orice ne va rezerva viata, vom fi, mereu copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *